Paneuropska inicijativa

Vraća se Impalin popis »100 Artists to Watch« za 2023. u partnerstvu s YouTubeom

Ivana Kocijan

Na popisu se našlo našlo 11 izvođača iz regije izabranih na osnovu nominacija članova RundeNakon što je prošlog proljeća pokrenut veliki program promoviranja nezavisnih izvođača, Impalin izbor 100 izvođača na koje treba obratiti pozornost, u partnerstvu s YouTubeom, vraća se 2023. s novim izborom talenata iz cijelog europskog nezavisnog glazbenog sektora.


Matija Cvek


Na popisu su izvođači na koje treba obratiti pažnju u današnjoj Europi, a među njima se i ove godine našlo 11 izvođača iz regije izabranih na osnovu nominacija članova Runde. Ove godine to su: Edo Maajka, Ivan Grobenski i Matija Cvek iz Hrvatske, Amna iz Bosne i Hercegovine, Haiku Garden i Joker Out iz Slovenije, Klotljudi, Sajsi MC i Vizelj iz Srbije te Dina Jashari i Lufthansa iz Sjeverne Makedonije.


Edo Maajka


Ova paneuropska inicijativa nastavlja napore Impale da u središte pozornosti stavi raznolikost europskog nezavisnog glazbenog sektora. Projekt »100 Artists to Watch« osmišljen je kako bi istaknuo izvođače u različitim fazama njihovih karijera. Članovi mogu slobodno predlagati izvođače na temelju različitih faktora kao što su raznolikost i inovativnost, kao i komercijalni uspjeh.


Ivan Grobenski
Impalin popis uključuje izvođače iz 30 različitih zemalja i sadrži više od 35 glazbenih žanrova, od R&B-a do drilla, folka, elektronike, popa i postpunka… Postoji bezbroj izvođača koje možete poslušati i ogromne količine nezavisnih izdavačkih kuća koje možete otkriti uz ukupno 100 europskih neovisnih izvođača na koje treba obratiti pažnju ove godine, a možete ih upoznati na YouTubeu.