Ususret glazbenim danima HRT-a

Voditeljska četvorka jedva čeka Doru: “Jako se veselimo Opatiji”

Ivana Kocijan

Mirko Fodor, Doris Pinčić Rogoznica, Zlata Mück Sušec i Duško Čurlić / Foto DARIO NJAVRO/HRT

Mirko Fodor, Doris Pinčić Rogoznica, Zlata Mück Sušec i Duško Čurlić / Foto DARIO NJAVRO/HRT

Spektakl iz Opatije vodit će poznata imena – dvije zanosne »mlade mame« i HRT-ove uzdanice – novopridošla HTV-ova voditeljica Doris Pinčić Rogoznica i Zlata Mück Sušec, te dvojica šarmantnih voditelja »veterana« – iskusni Mirko Fodor i Duško ČurlićRIJEKA – Ususret ovogodišnjem Izboru hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije 2020. godine koji će se održati 29. veljače u Dvorani Marino Cvetković u Opatiji, Hrvatska radiotelevizija otkrila je imena voditeljske četvorke »Dore 2020.«. To su dvije zanosne »mlade mame« i HRT-ove uzdanice – novopridošla HTV-ova voditeljica Doris Pinčić Rogoznica i Zlata Mück Sušec, te dvojica šarmantnih voditelja »veterana« – iskusni Mirko Fodor i Duško Čurlić.


– Jako se radujem ovom novom iskustvu, svojoj prvoj Dori, pogotovo haljinama koje će dečki nosti: no uz njih se osjećam vrlo sigurno, dobro ćemo se pripremiti i što je najvažnije, dobro se zabavljati. Naravno da postoji i malo te pozitivne treme, ali uz Zlatu i dečke, te dobru pripremu znam da će se i ta trema odmah anulirati. Jedva čekam, rekla je novopečena HRT-ovka Doris Pinčić Rogoznica kojoj će ovo biti prvo vođenje Dore.


Pravi štreberi


Mirko Fodor, iskusni »domaćih« Dore i svih drugih programa vezanih uz nju, veseli se povratku u Opatiju.
– Dora je jedno prekrasno događanje: ne samo Dora, nego svi ti dani HRT-a u Opatiji. To je krasan događaj, uvijek odradimo dobar posao, družimo se i još se svi tamo dobro i zabavimo u jednako tako lijepoj Opatiji. Jako smo zadovoljni odabirom naših kolegica: Zlata i Doris prekasno izgledaju, vrlo su elokventne. Duško i ja igrat ćemo na sigurnost, iskustvo, i naravno, na ljepotu, rekao je Fodor.


Zlata Mück Sušec na festival se vraća nakon više od deset godina.


– Jako se veselim, ja se nakon 12 godina vraćam na Doru i tamo je uvijek neka pozitivna atmosfera, kao što je Mirko spomenuo, i mislim da ti mladi izvođači nose dio te energije. Dosta smo opuštena ekipa koja se voli zabavljati, ali smo s druge strane i štreberi, što me također veseli jer ćemo biti maksimalno pripremljeni i dobro ćemo odraditi posao, komentirala je Mück Sušec.


Stari mačci


Ovogodišnji Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije s nestrpljenjem iščekuje i Duško Čurlić koji je Doru vodio već mnogo puta.


– Veselim se, naravno. Sjajne su kolegice, talentirane, lijepe, uz njih ćemo biti »stari mačak« Fodor, i ja »mlad kao rosa«. Jedino me muči koji će od nas dvojice odjenuti haljinu… No, šalu na stranu, veselim se Opatiji, veselim se druženju, divno je vratiti se opet tamo – to mi je već, ne znam ni sam koja, deseta ili dvanaesta Dora… Ma sve će biti super, komentirao je Čurlić.A da su pripreme za ovogodišnji HRT-ov spektakl iz Opatije u punome jeku, jamče i priložene fotografije koje dokumentiraju kako se voditeljska ekipa već uvelike »uvježbava«: doduše, u vrlo ležernoj, opuštenoj i vedroj atmosferi, nabacujući šale i pošalice na vlastiti (i međusobni) račun tijekom službenog fotosessiona. Sudeći po njihovim osmjesima, i ovogodišnja Dora trebala proći u takvu, odličnom i pozitivnom ozračju.