»Wake the Lake«

NAJAVLJUJEMO Uzbudljiv predstojeći vikend na Lokvarskom jezeru: Festival elektronske glazbe

Marinko Krmpotić

Plakat Wake the Lake festivala

Plakat Wake the Lake festivala

Festivalski prostor smješten je podno Motela Jezero u LokvamaNarednog će vikenda, posluži li vrijeme, Lokvarsko jezero biti mjesto održavanja festivala elektronske glazbe kojeg pod imenom »Wake the Lake« (probudimo jezero) organizira nekoliko mladih s goranskog područja.


Jedan od njih, Saša Kajfeš, kaže nam kako je sve što je planirano, dogovoreno s lokalnim Stožerom za civilnu zaštitu i lokalnim vlastima, a to, između ostalog, znači i da su pripremljene sve potrebne mjere zašite:
– Želja nam je da Wake the Lake postane festival elektronske glazbe koji simbolizira slobodu, ljubav i čari netaknute prirode.


Festivalski prostor smješten je podno Motela Jezero u Lokvama na samoj obali, a u tri dana vikenda od 21. do 23. kolovoza 12 DJ-eva puštat će elektronsku glazbu s jedinstvene pozornice napravljene u obliku splava na vodi.
Područje ima dvije kamp zone, kemijske wc-e, šank sa svim vrstama pića, VIP zonu, te mjesta relaksacije i kupalište. Festival ima dnevni program koji uključuje tečaj yoge i meditacije, kanuing po jezeru i trku s čamcima te ostale zabavne igre s nagradnim fondom. Pripremljeni su i splavovi za kupače.


U dnevnom programu uključen je i sat glupih viceva čija je svrha ispričati vic i nasmijati što manji broj ljudi. Pobjednik glupih viceva ima 0 osmijeha i prvu nagradu, a što je to, saznat će na licu mjesta.


Iza imena Wake the Lake stoji pet mladih organizacijskih timova: CB Tiffany Delnice, Loud Silence, Kotar teatar, Grandpa Dynamite i Croatian Way, rekao je Kajfeš, dodavši kako će u petak nastupiti Nick Radošev, Joes, Groove Masters, Dikla, Dario Sec i Nicola Shix, a u subotu Forthdacer, Bebetto, Viktor, Domy D., Sicilio i Allen.