Nadmašen uspjeh prvog dijela

Film Venom 2 u našim kinima je pogledalo čak 25 tisuća ljudi

Hina

Foto: iStock

Foto: iStock

U prvom vikendu prikazivanja u Americi zaradio je više od 90 milijuna dolara, postavivši rekord najboljeg kinootvaranja od početka pandemijeFilm »Venom 2« nadmašio je uspjeh originala: u hrvatskim ga je kinima u samo četiri dana pogledalo gotovo 25 tisuća ljudi, izvijestio je distributer Continental Film.


»Nakon što je u prvom vikendu prikazivanja u Americi zaradio više od 90 milijuna dolara, postavivši rekord najboljeg kinootvaranja od početka pandemije, »Venom 2« nastavlja s fenomenalnim rezultatima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj«, priopćeno je.
Kako se ističe, u kinoindustriji rijetki su slučajevi kada nastavak neke franšize, ili komercijalno ili po ocjenama kritike i publike, uspije premašiti uspjeh originala, a ovaj je film uspio zasjevši na prvo mjesto hrvatskog box-officea, a zaradom na domaćim kinoblagajnama nastavak je nadmašio čak i uspjeh originala iz 2018.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Venom (@venommovie)

Ovakav rezultat još je impresivniji kada se uzme u obzir činjenica da je ostvaren u otežanim uvjetima pandemije dok kina rade poštujući aktualne epidemiološke mjere. Taj akcijski SF spektakl uspješniji je i po ocjenama gledatelja – na jednoj od najpopularnijih i najutjecajnijih filmskih web-stranica Rotten Tomatoes, trenutačno drži visokih 84 posto po ocjenama publike. Na globalnoj razini već na startu svoje distrubucije prešao je zaradu od 283 milijuna dolara.


Radnja filma »Venom 2« i dalje prati novinara Eddieja Brocka (Tom Hardy) i njegov odnos s Venomom, ali i sa serijskim ubojicom Cletusom Kasadyjem koji uz pomoć svojeg simbiota Carnagea izlazi na slobodu i iza sebe ostavlja destrukciju i kaos epskih razmjera. Uz Toma Hardyja, glume Woody Harrelson te Naomie Harris i Michelle Williams, dok je redatelj Andy Serkis. Uz Kelly Marcel koautor priče tog filma je sam Tom Hardy.