'Korona pokazala tko mi je muž'

Vedrana Rudan se razvela nakon 30 godina braka. Udaje se opet i to za 16 godina mlađeg

S.M.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

"Sve ima rok trajanja. Ja ću rok koji mi je preostao pretvoriti u rokenrol", napisala je na svom bloguKnjiževnica i blogerica Vedrana Rudan (71) razvela se nakon trideset godina braka. Vijest o razvodu objavila je na  svojoj Facebook stranici uz tekst “Moj razvod” koji vodi na njezin blog.


“Sretan brak? Korona je pokazala tko mi je muž i u kakvoj ‘sreći’ živim. Skupa smo prvi put u životu provodili dvadeset i četiri sata dnevno”, napisala je u uvodnom dijelu teksta te nastavila objašnjavati koliko je razliku između sebe i bivšeg supruga uočila tijekom korone.


“Jednoga su dana rekli, nema korone. Otišla sam u grad i kupila sedam torbi i privjesak za ključeve, ručni rad, u obliku torbe. Popizdio je. Rekao je da patim od torbatitisa. Moj, hvala bogu bivši muž, uvijek je bio duhovit kad je trebalo po meni s**ti.
Rekla sam: “Dosta! Dosta mi je tvojih pregleda, umireš od zdravlja, čovječe! Umjesto da se posvetiš meni ti dane provodiš u privatnim klinikama. Majmune, jedini si u gradu koji u privatnoj klinici imaš popust!“ Odselio je u kuću pokojnih roditelja, ja sam ostala u našoj”, stoji na njezinom blogu.


U tekstu je otkrila i sreću sa šesnaest godina mlađim partnerom kojeg je nazvala budućim mužem.


“On, mislim, moj budući muž, sasvim je drugi čovjek. Od mene je mlađi šesnaest godina, svi muškarci stariji od mene su ili pokojni ili nepokretni ili čekaju u privatnim ambulantama na termin za mijenjanje oba kuka. Lik je pun života. Veseli se nogometu, voli pojesti i popiti, ne voli pesto, voli mene. Zaljubili smo se u jednoj prekrasnoj prodavaonici u Ulici Matije Gupca. On je sebi kupovao ljubičaste cipele, ja sam gledala u ljubičastu torbu.


‘Super je torba’, rekao je. Već me godinama nitko ne vidi. Oduševila sam se. ‘Tvoje su cipele ludilo, koja slučajnost, iste su boje kao i moja torba.’ ‘Najbolje bi bilo da ih i ti kupiš pa da hodamo kroz život istim korakom.’ Kužite? Koja dobra baza. ‘Pa da hodamo kroz život istim korakom.’ Otišli smo k njemu doma na piće, ostalo je povijest’, napisala je.


Tekst je privela kraju podatcima o novoj svadbi pa tako na njezinom blogu piše: “Da, ovog ćemo utorka pripremiti svadbu u opatijskom parku, tamo pokraj crkvice. Nemojte nikome reći.”