Razgovorno-zabavna emisija

U utorak, 4. listopada na Prvom programu HRT-a počinje prikazivanje zanimljivog noviteta

Ivana Kocijan

Foto: Nada Abrus i Vladimir Rončević

Foto: Nada Abrus i Vladimir Rončević

»Zlatna liga« – zabavna emisija od ekipe i za publiku »zlatne dobi«Hrvatska radiotelevizija najavila je jučer početak prikazivanja još jednoga ovosezonskog programskog noviteta.


Od utorka, 4. listopada na Prvom programu HRT-a počinje prikazivanje »Zlatne lige«, prve i posve nove razgovorno-zabavne emisije koju za publiku i gledateljstvo »zlatne dobi« priprema »zlatna generacija« HRT-ovih voditelja i legendi – s istim takvim gostima u studiju. I to sa samo jednim »pravilom«: da nitko od njih ne smije biti »mlađi« od 65 godina


! Emisija će se prikazivati od utorka do četvrtka u 10.20, odmah nakon završetka emisije »Dobro jutro, Hrvatska«, iz istog Studija 9.
– Ne, nije riječ o nogometu, već o nečemu posve drugome – iako, posredno, ima veze s Prvom ligom, Premiershipom ili Serijom A. Naime, ugostit ćemo samo »prvoligaše«, tj. »zlatnoligaše«, osobe iz javnoga, kulturnog, medijskog, umjetničkog i sportskog života koje su obilježile naše i vaše živote, a koje su »dobrano zagazile« u umirovljeničke dane. I što je najljepše, i dalje su zanimljivi, aktivni, angažirani i prepuni životne radosti i snage. Rado ćete ih gledati i uživati u čavrljanju s njima, sjetiti se prošlih vremena, ali i doznati više o tome što danas rade i o čemu snuju u budućnosti. U prvoj emisiji bit će predstavljeni voditelji, koji će porazgovarati o tome gdje su danas i kako provode umirovljeničke dane…, poručuju s HRT-a.


Voditelji »Zlatne lige« su: Ivana Prohić, Vladimir Rončević, Nada Šurjak, Zvonko Varošanec, Ksenija Erker, Drago Celizić, Mirjana Rakić, Drenislav Žekić, Ljiljana Saucha i Božo Sušec. Urednica projekta je Daria Marjanović, a urednice emisija Jasna Ceković i Lidija Šprajc. Scenograf je Dragurin Broz, kostimografkinja Barbara Bursač, a redatelj Mladen Šimunov.