I SAMO TAKO...

U prosincu se vraća “Seks i grad”. Jesu li pedesete bolje od tridesetih?

Edita Burburan

Foto: HBO Max

Foto: HBO Max

Zvijezde u novoj sezoni popularne serije su pedesetogodišnjakinje koje već imaju djecu tinejdžere, a u novim epizodama, kojih će ukupno biti deset, vratila se gotovo ista ekipa koja je surađivala u prvoj sezoniKultna američka serija »Seks i grad» nakon gotovo dvadeset godina vraća se na male ekrane pod naslovom »I samo tako« (And Just Like That). Klapa je pala već ljetos, 9. srpnja u produkciji HBO Max, producentske kuće koja je serijal pratila i u prošlim sezonama. Ipak svi su pomalo zabrinuti kako će serija funkcionirati bez slobodumne i seksepilne Samanthe, odnosno glumice Kim Catrall koja se u ovoj sezoni, nažalost, ne pojavljuje.


Poznato je kako je glumica tražila veći honorar zbog čega je na kraju i odbila ulogu, ali i da se često sukobljavala s kolegicom Sarom Jessicom Parker koja je njezino ponašanje ovaj put okarakterizirala kao vrlo sebično. Što ćese se u seriji točno dogoditi sa Samanthom, još nije izvjesno, ali prema riječima producenta čini se kako će se gledateljstvu pokušati objasniti da jednostavno neka prijateljstva iz tridesetih ne mogu opstati i u pedesetim godinama.Gotovo ista ekipa
Zvijezde u novoj sezoni su pedesetogodišnjakinje koje već imaju djecu tinejdžere, a u novim epizodama, kojih će ukupno biti deset, vratila se gotovo ista ekipa koja je surađivala na prvoj sezoni.Producentica Sarah Aubrey iskazala je svoje uzbuđenje zbog svega komentirajući:
– Odrasla sam s tim likovima i jedva čekam vidjeti kako se njihova priča razvila u ovom novom poglavlju, s iskrenošću, dirljivošću, humorom i voljenim gradom koji ih je uvijek definirao.
Podsjetimo kako je izvorna serija bila prikazivana u razdoblju između 1998. godine i 2004. godine. Što se zasad zna o sljedećem poglavlju iz života Carrie Bradshaw, Charlotte York i Mirande Hobbes, koje će svoja nova životna poglavlja otvoriti pred gledateljima već u prosincu ove godine, ostat će iznenađenje. O svemu svjedoči tek nekoliko kadrova koji su podijeljeni na društvenim mrežama, ali za otkrivanje cijele priče trebat će sjesti u fotelju ispred malih ekrana.
Na mjesto izvršnog producenta serije Darrena Stara, koji je također stvorio »Emily u Parizu«, dolazi Michael Patrick King zajedno s Nixon, Parker i Davis. King je prethodno režirao više epizoda serije, kao i oba filma, stoga je vrlo dobro upućen i u strukturu serijala, pa će sve opet biti u istom ozračju.Od glavnih glumica, kako je već spomentuo, vraćaju se sve osim Samanthe, dakle Sarah Jassica Parker, Kristin Davis i Cynthia Nixon, a s njima se vraćaju i njihovi filmski partneri. Naravno, vraća se i Chris Noth u ulozi Face bez kojeg je jednostavno nemoguće zamisliti ovu seriju potpunom.


Izvršni producent Michael Patrick King rekao je:
– Kako bismo uopće mogli napraviti novo poglavlje priče o seksu i gradu bez našeg Facea?
Nažalost, uloga Smitha Jerroda, Samanthinog dečka, čini se upitnom s obzirom na to da je njegova filmska partnerica odustala od sudjelovanja, pa se najvjerojatnije ni on neće pojaviti u seriji. Glumac Jason Lewis komentirao je kako mu laska zanimanje publike, ali da mu zasad nije ništa ponuđeno te da je to ipak priča o djevojkama.Nažalost, Patricia Field, koja je osmislila kultnu odjeću serije, neće se vratiti, jer je u isto vrijeme bila angažirana na seriji »Emily u Parizu«. Za odabir kostima Patricia je predložila svoju dragu prijateljicu Molly Rogers koja je radila s njom na prethodnim epizodama »Seksa i grada«. Tako će se i nadalje Carriene ljubavne priče miješati s visokim potpeticama Terryja de Havillanda te Guccijevim i Balenciaginim torbicama. Vrlo je moguće da se u seriju vraća i Justin Theroux koji je igrao dvije različite uloge tijekom serije: romanopisca Jareda i pisca kratkih priča Vaughna.Slika New Yorka


Nova serija će se pozabaviti i pandemijom koronavirusa. Parker je za Vanity Fair izjavila kako će COVID-19 »očito biti dio priče o pandemiji koja nije poštedjela ni New York«.U svibnju je TVLine izvijestio kako će oko šest novih likova biti predstavljeno u novim epizodama, a pazilo se i na to da bude zastupljen podjednak broj crnaca i bijelaca. Direktorica sadržaja za HBO Max Casey Bloys rekla je da Sarah Jessica Parker i Michael Patrick King »nisu htjeli ispričati priču s potpuno bijelim piscima ili potpuno bijelom glumačkom ekipom jer »to ne odražava New York«. Stoga su vrlo svjesni shvaćanja da New York mora odražavati način na koji New York izgleda danas.Glumcima se pridružuju i Nicole Ari Parker, Karen Pittman i Sarita Choudhury. Parker je 15. srpnja u objavi na Instagramu poželjela dobrodošlicu četvorici novih glumaca napisavši:
– Jedva čekam raditi s ovim briljantnim glumcima koji u naš ansambl unose toliko talenta, humora i uzbuđenja.
Na društvenim mrežama obožavatelji su oduševljenim komentarima popratili nastavak priče o voljenim likovima iz »Seksa i grada« s glumcima koji su ih učinili tako posebnima.