Priča o ljubavnoj opsesiji

U pripremi animirana adaptacija klasika “Veliki Gatsby”

Hina

Foto: PxHere

Foto: PxHere

Ovo je prvi put da će roman iz 1925. biti adaptiran u dugometražni animirani film.Klasični roman američkog spisatelja F. Scotta Fitzgeralda “Veliki Gatsby” će, nakon dviju filmskih ekranizacija dobiti i svoju animiranu verziju, a režirat će je William Joyce, piše Hollywood Reporter.


Ovo je prvi put da će roman iz 1925. biti adaptiran u dugometražni animirani film.


Fitzgeraldova priča o ljubavnoj opsesiji mladog tajkuna Gatsbyja bogatom i otmjenom Daisy, koja se odvija u Americi dvadesetih godina prošlog stoljeća, postala je planetarni fenomen tek ekranizacijom iz 1974. u kojoj je Gatsbyja utjelovio Robert Redford, a Daisy eterična Mia Farrow. Adaptaciju je potpisao Jack Clayton po scenariju Francisa Coppole.
Drugu filmsku adaptaciju napisao je Baz Luhrmann 2013. godine, a u njemu su glumili Leonardo DiCaprio i Carey Mulligan. 


Scenarij za novo animirano ostvarenje potpisuje Brian Selznick, najpoznatiji po adaptaciji filma “Wonderstruck” iz 2017., a produkciju i animaciju odradit će tvrtka DNEG Feature Animation.


Tvrtka već surađuje s Joyceom na originalnom animiranom kratkom filmu pod nazivom “Mr. Spam Gets a New Hat”.


Producenti filma ističu kako vjeruju da je savršen trenutak za ovakav projekt jer gledatelji i mladi redatelji iz cijelog svijeta tek otkrivaju čari i mogućnosti koje im nudi animacija.