Na Prvom programu HTV-a

U ponedjeljak jubilarna 7000. emisija “Kokice”

Mira Jelačin Mikuličić

Foto: HRT PRESS

Foto: HRT PRESS

Od svog pokretanja jedinstvena televizijska emisija u Europi i svijetu koja se, tematizirajući filmsku umjetnost, prvotno obraća mladim ljubiteljima filma, ali i najširoj obiteljskoj publiciTjedna emisija o filmu za djecu i mlade »Kokice« u programu Hrvatske radiotelevizije (HRT) u ponedjeljak 22. studenoga 2021. obilježit će svoje 700. izdanje i dvadesetu sezonu emitiranja.


U 700. emisiji 22. studenoga »Kokice« uz svoju voditeljicu Sandru Bosnar predstavljaju dva nova filma u hrvatskim kinima, dugometražni animirani film Disneyjevih majstora Encanto: »Naš čarobni svijet« i triler »Otet« s Jamesom McAvoyem.


Također, »Kokice« govore o novoj, 53. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva koja se ove godine od 26. do 28. studenoga održava u Požegi, a sugovornik »Kokica« je tajnik Hrvatskog filmskog saveza Hrvoje Selec.
Ekipu emisije uz voditeljicu Sandru Bosnar čine redateljica Sanja Aničić, scenarist Boško Picula, snimatelj Petar Janjić, montažer Dubravko Slunjski, a producent je Nenad Migić. Urednica HRT-ove emisije »Kod nas doma« je Elizabeta Biočina.


Od svog pokretanja jedinstvena televizijska emisija u Europi i svijetu koja se, tematizirajući filmsku umjetnost, prvotno obraća mladim ljubiteljima filma, ali i najširoj obiteljskoj publici, »Kokice« su u programu HTV-a prvi put prikazane 15. siječnja 2003. godine.


Od 2020. »Kokice« svakog ponedjeljka poslijepodne u sklopu emisije »Kod nas doma« na Prvom programu HTV-a svoje gledatelje upoznaju s mladim i profesionalnim filmašicama i filmašima u Hrvatskoj, donose aktualni kinorepertoar, prate recentne filmske revije, festivale i dodjele nagrada, govore o hrvatskoj kinematografiji, čitaju nove knjige o filmu te doznaju novosti iz svijeta filma.