Najpoznatiji neprijatelji na svijetu

U našim kinima se počinje prikazivati omiljeni Tom i Jerry. I to kao dugometražni film

Hina

Foto: Flickr (momokacma)

Foto: Flickr (momokacma)

Iako su stari rivali animirani, u filmu ćemo uz njih gledati i žive glumce i stvarnu scenografiju, najavio je distributer Blitz.»Tom i Jerry«, jedan od najpopularnijih animiranih serijala, klasik uz koji su odrastale mnoge generacije, dobio je svoju dugometražnu verziju, koja od danas kreće u redovnu distribuciju u hrvatskim kinima. Film će u kombinaciji klasične animacije i akcije uživo otkriti kako su se životni rivali, »najgori prijatelji i najbolji neprijatelji« prvi put susreli.


– Klopke iz kojih se mudri miš uvijek izvuče, a nestašna mačka na kraju vrišti od bola stižu pred domaću publiku u nešto drugačijoj formi od tradicionalne. Iako su stari rivali animirani, u filmu ćemo uz njih gledati i žive glumce i stvarnu scenografiju, najavio je distributer Blitz.


Priča počinje kad se Jerry useli u najljepši hotel New Yorka, baš uoči »vjenčanja stoljeća«.
Chloë Grace Moretz u ulozi je tek zaposlene Kayle, koja ima zadatak riješiti problem glodavca u hotelu, pa u pomoć poziva upravo mačka Toma ne bi li zajednički zaustavili nezvanog gosta.


– Slijedi, naravno, epska bitka mačke i miša koja ugrožava njezinu tek započetu karijeru, vjenčanje, a moguće i ugled samog hotela. No uskoro se pojavljuje još veći problem: zloban i ambiciozan menadžer koji se urotio protiv njih troje, napominje se.


Film je utemeljen na serijalu dvojca Hanna-Barbera, a producent je Warner Animation Group.