8. po redu

U izdanju Republic Recordsa: John Legend predstavio novi album

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Novi dvostruki nosač zvuka sastoji se od dva činaDvanaesterostruki dobitnik Grammyja John Legend predstavio je osmi studijski album »LEGEND«.


Konceptualan dvostruki nosač zvuka iza čije produkcije stoje Legend i tekstopisac i producent Ryan Tedder nadahnut je punom ranjivošću boli, pohvale i iscjeljenja.


Album označava i početak novog Johnovog glazbenog poglavlja: riječ je o prvom njegovom izdanju objavljenom u izdanju Republic Recordsa (Universal Music), a tematski se sastoji od dvije cjeline: prvog čina i drugog čina.
Prvi dio albuma »ACT I« nadahnut je uzbudljivim, avanturom ispunjenim subotnjim izlascima. Tu su pjesme »Rounds«, »Splash«, »Dope«, »Love« i »All She Wanna Do«.


»ACT II« se, s druge strane, oslanja na atmosferu nedjeljnog jutra, a donosi pjesme »Honey«, »Wonder Woman«, »Good« i »Pieces«.


Ovaj je album i posveta Legendovim afroameričkim glazbenim uzorima, a cilj je materijala bio integrirati tradiciju u moderne zvukove budućnosti, odnosno povezati pogled u budućnost sa svojim korijenima.