Svestrana ljepotica

Uspješna britanska manekenka Suki Waterhouse želi postati ozbiljna glumica

Šarlota Brnčić

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Britanska manekenka 2012.  godine debitirala je u remakeu filma »Dealer«, a dvije godine kasnije igrala je glavnu ulogu u filmu »Love, Rosie«. Trenutno se pojavljuje u filmu »Pokemon Detektiv Pikachu«Alice Suki Waterhouse, britanski model s izraženom osobnošću i glumica čija popularnost brzo raste, glumi u filmu »Pokemon Detektiv Pikachu«, zajedno s Ryanom Reynoldsom koji je posudio glas naslovnom junaku. Priča filma počinje nestankom privatnog istražitelja Harryja Goodmana, kada njegov 21-godišnji sin Tim pokuša saznati što se zapravo dogodilo. U istrazi će mu pomoći Harryjev bivši Pokémon partner, detektiv Pikachu, koji ima najčudniji smisao za humor. Tim i Pikachu će udružiti snage kako bi razotkrili zapetljanu tajnu. U potrazi za tragovima u suvremenoj metropoli u kojoj žive ljudi i Pokémoni, susreću se s raznolikim likovima te otkrivaju šokantnu tajnu koja bi mogla uništiti cijeli Pokémon svijet.


WATERHOUSE uspoređuju s mladom Brigitte Bardot i nazivaju je utjelovljenjem modernog engleskog stila. Bila je zaštitno lice za Burberry haute couture, premium marke Redken, a pojavila se u nizu časopisa, uključujući Vogue, Elle, Marie Claire, Glamour i Tatler.


Zvijezda modnog svijeta rođena je 5. siječnja 1992. godine u Hammersmithu i bila prvo dijete u obitelji. Kasnije je dobila sestre Madeleine i Imogen, skraćeno Imy, koja se također bavi manekenstvom, te brata Charlija. Njihova majka, Elizabeth, radila je kao medicinska sestra, brinući se za pacijente oboljele od raka. Pohađala je elitnu školu Ibstock Place, gdje je tada studirala manekenka Cara Delevingne i kći legendarnog Micka Jaggera Georgia May, koje su kasnije postale njezine bliske prijateljice. Suki je trenirala karate (ima crni pojas), a kasnije i kickboxing.
KAO tinejdžerica, bila je fascinirana glazbom i kazalištem, postala je glumica i nije ni razmišljala o karijeri modela. Kad je imala 16 godina, u jednom od londonskih pubova, ugledao ju je »lovac« na modne talente i ponudio joj da se okuša u modnoj industriji. Bez razmišljanja napušta školu i potpisuje ugovor s međunarodnom agencijom Next Models Management.


Njena karijera modela razvila se vrlo brzo i uspješno. Sudjelovala je u reklamnim kampanjama za poznate modne brendove, a predstavnici modne industrije oduševljeni su njezinom izrazito izraženom individualnošću, hrabrošću i sposobnošću da se lako transformira. U 2011. godini, Waterhouse je sudjelovala na proslavi 10. obljetnice suradnje Kate Moss s britanskom kozmetičkom markom Rimmel. Slijedeće godine, debitirala je u filmu »Dealer«, remakeu istoimenog filma iz 1996. godine. Dvije godine kasnije, igrala je glavnu ulogu u filmu »Love, Rosie«, temeljenom na svjetski popularnoj priči Cecelie Ahern o muško-ženskom prijateljstvu koje je trajalo godinama.


U 2016. godini pojavljuje se u dva filma, distopijskoj ljubavnoj priči čija se radnja odvija u Teksaškoj pustoši, u zajednici kanibala, »The Bad Batch«, kao i u filmu »Pride and prejudice and zombies«, u kojem glumi jednu od pet sestara Bennett. Slijedi film »Assassination Nation« čija se radnja vrti oko srednjoškolke Lily i njezinih najboljih prijateljica, koje kao i svi koje znaju, žive u svijetu selfija.


Talentirana Britanka nije u braku. Njezin dečko je 2012. godine bio glazbenik Miles Kane, bivši član grupe The Rascals. Od 2013. godine privukla je pozornost romantičnom vezom s holivudskim glumcem Bradleyom Cooperom, koji je bio 17 godina stariji od nje. Susreli su se na dodjeli nagrada ELLE Style u Londonu. Godine 2015. prekidaju i to na inicijativu holivudskog glumca koji je bio umoran od činjenice da mu je djevojka angažirana isključivo po pitanju svoje karijeri, a njemu ne pruža dovoljno podrške. Nakon Coopera upustila se u vezu s redateljem Darrenom Aronofskym i to nakon što je on prekinuo s glumicom Jennifer Lawrence. Iako su vezi s Lawrence presudili velika razlika u godinama i različiti interesi, Aronofskog to nije spriječilo da započne novu ljubavnu vezu s čak 23 godine mlađom Suki.


WATERHOUSE, osim karijere manekenke, namjerava postati uspješna glumica, a zanima ju i fotografija, pisanje pjesama, a voljela bi pokrenuti i vlastiti časopis.


Godine 2017. objavljena je britansko američka povijesna mini serija »White Princess«, temeljena na istoimenom djelu Philippe Gregory. Priča je to o moći, obitelji, ljubavi i izdaji koja promatra jedno od najburnijih razdoblja u britanskoj povijesti s jedinstvenog gledišta žena. Buran brak između Elizabeth od Yorka i kralja Henryja VII. službeno je obilježio završetak Rata ruža, ali prava bitka za prijestolje nipošto nije gotova. Suki je utjelovila ulogu Cecilije, sestre Elizabeth od Yorka.