Hit serija

U Omišlju se snima druga sezona serije “Južni vetar”, odazvali se “bodulski Napolitanci”

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

U omišaljskoj luci snimaju se scene kojima će se gledateljima nastojati dočarati ozračje Napulja i juga ItalijeUnatoč tome što danas na području otoka Krka sasvim solidno pirka vjetar sjeveroistočnog smjera, u omišaljskoj luci snimaju se scene druge sezone srpske serije “Južni vetar”.


Na lokalitetu mula odnosno Obale Ivana Pavla II, tijekom cijelog je prijepodneva ali i ranih popodnevnih sati trajalo snimanje scena kojim će se, doznali smo, gledateljima spomenutog serijala nastojati dočarati ozračje Napulja odnosno juga Italije.


Zbog toga se i u oglasima kojima se posredstvom društvenih mreža u proteklim danima tražilo statiste, uglavnom preferiralo one crnomanjaste, odnosno tamnoputije žitelje naše regije.
Foto Mladen Trinajstić


Kako smo saznali od predstavnika danas poprilično zauzetog i na snimanju angažiranog produkcijskog tima, snimanje će se tijekom narednih desetak dana osim u Omišlju odvijati i na još nekoliko lokaliteta otoka Krka, kao i u gradu Rijeci.


Ekipa koja broji pedesetak članova, doznali smo također, tijekom posla koji će ih na području Kvarnera zadržati sve do početka listopada smještena je u kampu Omišalj, lociranom taman u središtu područja na kojem će se narednih dana nastaviti snimati nova sezona srpske televizijske uspješnice.


Foto Mladen Trinajstić


Inače, nije na odmet spomenuti i da za potrebe snimanja serije produkcijska i casting agencija “Serena Pro” tražii veći broj statista, i to isključivo s otoka Krka, iz Rijeke i bliže okolice.


Traže se žene, djeca i muškarci mediteranskog tipa, među kojima i oni “opasnijeg izgleda” s nakanom da predstavljaju – mafijaše.


Dnevni honorar statista za do 12-satni angažman, stoji također u pozivnim oglasima, određen je na 300 kuna.


Prema dojmovima koje smo danas u Omišlju čuli, organizatori i producenti ovog poduhvata zadovoljni su interesom i odzivom “bodulskih Napolitanaca”.