TV show

Sve je spremno za početak snimanja nove sezone “Plesa sa zvijezdama”

Ana Braškić

Foto Nova TV

Foto Nova TV

Nakon što je osam sezona emitiran na HRT-u, a kao posljednji pobjednik 2013. zabilježen je glumac Mislav Čavajda, show će uskoro krenuti na Novoj TV, a plesni parovi svaki slobodan trenutak koriste za treningeripreme za hit projekt Nove TV su u tijeku, a gledatelji će uskoro imati priliku vidjeti kako će se 11 parova snaći u plesnim izazovima showa »Ples sa zvijezdama«. Spisateljica Josipa Pavičić Berardini binu »Plesa sa zvijezdama« dijelit će s Damirom Horvatinčićem, plesnim koreografom, instruktorom sportskog i rekreativnog plesa te državnim prvakom Hrvatske u latinoameričkim plesovima i finalistom brojnih inozemnih i domaćih natjecanja. Vjerni gledatelji ovog showa pamte ga kao plesnog partnera Lane Banely, Žanamari Perčić i Nere Stipičević s kojom je i pobijedio u petoj sezoni emitiranoj na HRT-u.


Davor Garić, novinar lifestyle emisije IN magazin svoje plesne korake uvježbava u društvu Valentine Walme, državne prvakinje u latinoameričkim i standardnim plesovima. Poznati glumac Slavko Sobin, koji oduševljava kao Žungul u »Crno-bijelom svijetu«, svoje plesno znanje razvija pak uz plesačicu Gabrielu Pilić iza koje je ukupno 16 osvojenih naslova prvaka Republike Hrvatske u najvažnijoj kategoriji odraslih u latinsko-američkim, standardnim i kombinaciji deset plesova u paru. I ona je već imala iskustvo u ovom showu, ali u HRT-ovoj verziji. Plesala je prije deset godina sa Sandijem Cenovom.


Državni prvaci


Poznati hrvatski stilist Marko Grubnić zaplesat će s Elom Vuković koja se 15 godina bavi plesom te je bila čak dva puta državna prvakinja u kombinaciji 10 plesova, tri puta državna prvakinja u standardnim plesovima, dva puta viceprvakinja u latinoameričkim plesovima. Profesionalni plesač Marko Mrkić dat će sve od sebe da ga u korak prati njegova plesna partnerica Viktorija Đonlić Rađa, dok će Nives Celzijus svim tajnama plesne umjetnosti podučiti Mateo Cvenić, višestruki državni prvak u latinsko-američkim plesovima te dugogodišnji reprezentativac Hrvatske i finalist brojnih hrvatskih i međunarodnih turnira.
Sonji Kovač dodijeljen je plesni partner Gordan Vogleš, a iskustvo ovog vrhunskog plesača, potpredsjednika Nacionalnog plesnog vijeća, nositelja sudačke licence World Dance Council te višestrukog prvaka na brojnim turnirima u standardnim i latinoameričkim plesovima sigurno će doprinijeti njihovoj zajedničkoj izvedbi. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se na plesnom podiju snaći stand up komičar Ivan Šarić, a uz njega ćemo u showu vidjeti Paulu Jeričević iza koje je 18-godišnje iskustvo te će se potruditi da svoje znanje što više prenese na svog plesnog partnera. Paula je jedanaest puta bila državna prvakinja, jednom srebrna i tri puta brončana, a kao državna prvakinja i član reprezentacije godinama je predstavljala Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima.


Niz plesnih dostignuća


Glumica Ecija Ojdanić okušat će se u plesnom izazovu u društvu Marka Šapine, profesionalnog plesača koji je u finalu državnog prvenstva u kombinaciji 10 plesova sudjelovao 2018. godine te iza kojeg je deset godina aktivnog natjecateljskog staža u latino-američkim i standardnim plesovima te osam godina rekreativnog bavljenja hip hop-om.


Mario Ožbolt plesni je partner glumice Ane Vučak Veljače. Mario iza sebe ima niz plesnih dostignuća, pa je tako tri godine za redom državni prvak u kombinaciji standardnih i latino američkih plesova, a gledatelji su ga mogli vidjeti i u showu »Tvoje lice zvuči poznato«. Omišaljski glazbenik nakon pobjede u showu »Tvoje lice zvuči poznato« Damir Kedžo, u paru s Helenom Janjušević pokušat će dokazati da posjeduje još jedan talent. Damir će učiti od diplomirane kineziologinje koja ima veliko iskustvo u plesu i podučavanju plesnih tehnika poput jazza, suvremenog plesa, hip hopa, afro beatsa i osnovama latino plesova.