Spoiler alert!

Supernatural: Sve što znamo o posljednjoj sezoni omiljene serije o lovcima na natprirodno

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Obitelj „Supernaturala“ je prošla dugačko putovanja tijekom proteklih četrnaest godina. Na žalost glumaca i obožavatelja, stiglo je vrijeme da Dean i Sam Winchester zatvore prtljažnik svoje „Baby“ jednom za sva vremena.



Kraj serije su u ožujku najavili glavni glumci serije: Jensen Ackles, Jared Padalecki i Misha Collins, čime su šokirali obožavatelje.


Ostaje nam tek još jedna sezona u kojoj će braća Winchester i njihov anđeo čuvar Castiel, morati riješiti sve ludorije koje je Chuck (odnosno Bog) u prošloj sezoni prouzročio.


Obitelj „Supernaturala“ je prošla dugačko putovanja tijekom proteklih četrnaest godina. Na žalost glumaca i obožavatelja, stiglo je vrijeme da Dean i Sam Winchester zatvore prtljažnik svoje „Baby“ jednom za sva vremena.


Spoiler Alert!




Četrnaesta je sezona završila ubojstvom Jacka, ali naravno da on nije doista mrtav. Trenutno se nalazi u „praznini“ sa Smrti gdje se kuje novi plan.


Sam, Dean i Cas su okruženi zombijima. Chuck je ljut jer njegova „omiljena emisija“ nije išla kako je zamislio. Dean nije htio ubiti Jacka, a Sam je doslovce upucao Boga.


Prisjetimo li se finala pete sezone, Chuck je tada izjavio da „ništa nikada doista ne završava“. Na kraju posljednje sezone, otvorio je vrata Pakla i na Zemlju poslao mnoge duše iz Pakla, uključujući neke od slučajeva na kojima su lovci na natprirodno, već radili.



Kada kreće?


Za sada znamo da nam se serija vraća desetog listopada u terminu četvrtkom, kako je najavio CW. Doznajemo i da je skraćena na dvadeset epizoda.



Svijet doista završava


U „sneak peaku“ naziva „Mitologija Winchestera“, što je bio dodatak za prethodnu sezonu, Entertainment Weekly je otkrio citat Andrewa Dabba:


„Bog se nije šalio kada je rekao da je ovo kraj priče. Kraj ove priče, znači i kraj svijeta. Pitanje je kako će se Sam i Dean nositi s time. Mislim da su to velike stvari koje ćemo istraživati tijekom petnaeste sezone“.



Vraćaju se i stara čudovišta


Jensen je potvrdio ono što smo vidjeli u finalu četrnaeste sezone. „Svijet se doslovce otvorio – sve ono protiv čega smo se borili tijekom proteklih godina, doći će kucajući na vrata.“, rekao je Jensen, dodajući da bi ovo mogla biti najbolja sezona serije.



Gdje je Claire Novak?


Među obožavateljima se često čuje pitanje o Claire Novak i hoće li se vratiti u emisiju i reći „zbogom“. Novak utjelovljuje glumica Kathryn Newton koja je inače trenutno zauzeta snimanjima serije „Big Little Lies“, ali i novom „Pokemon“ franšizom.


„Ne znam smijem li pričati o tome, ali želim se vratiti i to sam dala do znanja. Mislim da obitelj ‘Supernaturala’ osjeća da sam tek tako otišla, ali to nije istina. Nisam otišla“, rekla je Newton za Cosmopolitan.


Čini se da će se sve svesti na dobar raspored. Glumica ima i ideju što se dogodilo mladoj lovici, ali naravno da ne smije ništa reći. „Sigurna sam da je još uvijek lovica. I još je tamo negdje. Voljela bih završiti njezinu priču, ova serija mi je najdraža.“, dodaje.


Tko je uopće živ?


Sam, Dean i Castiel su živi, ali ostaje pitanje hoće li biti nakon najezde zombija.


Jack je tehnički mrtav, ali u „Praznini“, Smrt (Billie) želi pričati s njim. Još uvijek imamo Jody, Bobbyja s drugog svijeta i Gartha, te mnoštvo drugih lovaca koji bi mogli pomoći.


Čeka nas uzbudljiva sezona, za koju se samo nadamo da neće imati sindrom „Game of Thronesa“ i šokirati sve obožavatelje izvedbom kakvu nitko nije očekivao.