Netflix

Stiže intrigantna treća sezona serije”The Crown”: U fokusu ljubav Charlesa i Camile

Sanda Milinković

FOTO/ periodfashion, Instagram

FOTO/ periodfashion, Instagram

Treća sezona će pokriti i dekolonizaciju Afrike i Kariba te rođenje princa Edwarda.Netflixova serija “The Crown” jedna je od trenutno omiljenih serija ove streaming platforme. U trećoj sezoni, Olivia Colman nasljeđuje Claire Foy u ulozi kraljice Elizabete II., a nakon što je Colman osvojila prestižni Zlatni kipić, očekivanja za njezin nastup u seriji su sve veća.


Nakon dugotrajne potrage za idealnim glumcem, postavi se pridružio Tobias Menzies u ožujku 2018. godine u ulozi princa Philipa. U seriji više nema Claire Foy i Matta Smitha pa će se drama preseliti u novu eru pojačanom postavom i vremenskim odmakom koji prati ovu genijalnu priču jedne od najpoznatijih obitelji na planeti. 


“Upravo smo završili treću sezonu prije tjedan dana, a kada se vratim, radit ćemo na nekim ponovnim snimkama. Sa sezonom četiri započinjemo u kolovozu” kazala je Colman u intervjuu nakon dodjele Oskara u veljači ove godine.
Dobra je to vijest za budućnost serije jer vjerojatno nećemo toliko dugo morati čekati novu sezonu. Nakon izjave Coleman, glumačka se postava promijenila i postala je misterija tko će preuzeti glavne uloge u povijesno novijem razdoblju kojeg će serija prikazati u ovoj sezoni, prenosi Radio Times. 


Treća i četvrta sezona će se odvijati u razdoblju od 1964. do 1976. godine, dok su prve dvije sezone pokrivale rane godine kraljičine vladavine (1947. do 1963. godine). Peter Morgan je u intervjuu za Entertainment Weekly potvrdio da će se nova sezona manje fokusirati na princa Philipa, a više na kraj braka princeze Margaret i lorda Snowdona. Dodao je i da će u centru priče ove sezone biti Charles i Camilla.  “Ljudi uvijek pretpostavljaju da je Charles varao Dianu s Camilom. To je apsolutno pogrešno. Bio je vrlo zaljubljen u Camilu, a prisiljen oženiti Dianu”, kaže Morgan.


Pored toga, serija će pratiti monarha dok pokušava ustaliti vezu s premijerom koji je u vrijeme koje prati serija, bio glavni u britanskom Parlamentu. Nova zvijezda serije, Tobias Menzies, za Radio Times je otkrio da će serija uključiti i epizodu o slijetanju Apolla 11 na Mjesec te kako je princ Philip reagirao na taj monumentalni događaj u povijesti. “Snimili smo vrlo zanimljivu epizodu koja je povezana sa slijetanjem na Mjesec 1969. godine. Morgan je iskoristio kut u kojem Filip postane okupiran herojstvom tih muškaraca pa njihov uspjeh uspoređuje s onim što on nije napravio s vlastitim životom”, kaže Menzies.


Treća sezona će pokriti i dekolonizaciju Afrike i Kariba, rođenje princa Edwarda te kretanja princa Charlesa u javnosti nakon što je okrunjen kao princ Walesa 1969. godine. Mladog princa utjelovljuje Josh O’Connor za dio serije koja nas upoznaje s Charlesom dok je on još uvijek student.


“Počinjemo s Charlesom na Cambridgeu, tako ga uvodimo u seriju. Dio je to u kojem mjerimo značajan dio njegova života za koji se osjećam počašćeno, ali i uzbuđeno što ću ga prepričati. To je prilično drugačija strana priče koju možda nismo vidjeli ili za koju možda nismo znali”, kaže O’Connor. 


U svakom slučaju, očekuje nas (još jedna) napeta i intrigantna sezona. Najava je stigla, a i serija stiže 17. studenog.