Promašeni poslovni potez

Servis streaming vijesti CNN+ gasi se samo mjesec dana nakon lansiranja

T.I.

Foto: CNN+

Foto: CNN+

Odluka slijedi nakon što su prije nekoliko dana objavljene insajderske informacije kako je nakon dva tjedna od predstavljanja, preko aplikacije CNN+ vijesti na dnevnoj bazi pratilo tek desetak tisuća ljudiNi mjesec dana nakon što ga je predstavio publici tvrtka Warner Bros Discovery (nedavno ustanovljena u spajanju Discoveryja i WarnerMedije) objavila je danas kako gasi svoj streaming news servis CNN+.


CNN je pokrenuo CNN+ krajem prošlog mjeseca u pokušaju da iskoristi rastuću popularnost streaminga videa i rast digitalnih pretplata u vodećim novinskim kućama.


Odluka slijedi nakon što su prije nekoliko dana objavljene insajderske informacije kako je nakon dva tjedna od predstavljanja, preko aplikacije CNN+ vijesti na dnevnoj bazi pratilo tek desetak tisuća ljudi. Ovako katastrofalan start nije mirisao na mogući oporavak pa je Warner Bros Discovery radije stopirao projekt uz uobičajene izgovore kojim se pokušava otkriti istina da je to jednostavno bio promašeni poslovni potez.
Tako je rečeno da su vijesti bile neka vrste streaming pilota koje će biti uključene u širu priču sportskih, zabavnih i dokumentarnih sadržaja i da će novac biti preusmjeren u „core“ biznis TV kanala CNN. Dakle, jačanje redakcije i sadržaja televizijskih vijesti.


CNN+ streaming usluga prestat će s radom 30. travnja, a korisnici će dobiti proporcionalne povrate pretplate.