Prvi poslovni radio

poslovniFM – mjesto koje osluškuje i donosi zvuk dobrog posla

Siniša Pavić

Prvi se pamte jer su najhrabriji i drugačiji - Darko Buković

Prvi se pamte jer su najhrabriji i drugačiji - Darko Buković

Poslovno novinarstvo danas je, usudim se reći, možda zadnja oaza pravog analitičkog, kvalitetnog novinarstva. Upravo zato htio sam stvoriti projekt u kojem će poduzetnici, oni koji stvaraju i zapošljavaju, imati svoj medij. Mjesto na kojem i kroz koje će i međusobno komunicirati – ističe osnivač i glavni urednik radija poslovniFM Darko BukovićZAGREB Hrvatski medijski, poglavito radijski prostor, od ovoga petka je bogatiji za prvi poslovni radio, prvi internetski poslovni-radio u ovom dijelu Europe! Radio je to koji će, kako se najavljuje, slušateljstvu donijeti široku lepezu emisija i sadržaja, prije svega usmjeran na  davanje dobrih poduzetničkih i afirmativnih priča.


Još se važnije čini kazati kako poslovniFM djeluje i kao prvi poslovni e-radio, sa sadržajem na zahtjev (on demand). Cjelokupni cjelokupan sadržaj bit će tako dostupan na mrežnom mjestu www.poslovniFM.com na kojem će biti podcast svih emisija, poslovni sadržaj koji slušate kada i gdje konzument to želi.


Već prvog dana poslovniFM objavio je zanimljive emisije: Ritam posla, Turizam 385 i Osiguraj (se za) mirovinu… Znani novinari razgovaraju s uspješnim poduzetnicima. 
Osnivač i glavni urednik radija poslovniFM Darko Buković, podsjeća na onu koja kaže da se prvi pamte jer su najhrabriji i drugačiji. 


– Godinama stjecano gospodarsko-medijsko iskustvo neizbježno me usmjerilo stvaranju snažnog, proaktivnog medija koji je i više od toga – poslovniFM je mjesto koje osluškuje i donosi zvuk dobrog posla. Istodobno, suvremena tehnološka dostignuća i mogućnosti koje pruža globalna mreža natjerali su nas da razmišljamo brže. Brže, ali ne na brzinu! Poslovno novinarstvo danas je, usudim se reći, možda zadnja oaza pravog analitičkog, kvalitetnog novinarstva. Upravo zato htio sam stvoriti projekt u kojem će poduzetnici, oni koji stvaraju i zapošljavaju, imati svoj medij. Mjesto na kojem i kroz koje će i međusobno komunicirati – ističe Buković.


Tome dodaje kako poslovniFM na jednom mjestu inaugurira 3P model komunikacije –poSLUŠAJ, proČITAJ, poGLEDAJ čime postaje jedinstvenim medijskim iskorakom u korist gospodarstva.


Novi radio koji kani biti mjesto dobrih poduzetničkih priča je tu. Bogat program najavljuje niz emisija zanimljiva naslova: Agrobiz, Energetski tjedan, Poslovna žena, Financijska industrija, Klub analitičara, Priča iz obrtničkih radionica…


Vrhunsku izvedbu garantira tim poznatih novinara: Sanja Plješa, Gordana Gelenčer, Marijan Matković, Lidija Kiseljak, Miroslav Kuskunović… Sav sadržaj bit će bez naknade dostupan za emitiranje i radijskim postajama koje pokažu interes za objavu. A sav sadržaj bit će dostupan i posredstvom društvenih mreža.