Starbucksova šalica

Nevjerojatan gaf u zadnjoj epizodi “Igre prijestolja”: ‘Isprika fanovima, ne mogu vjerovati da je to promaklo’

Hina

Screenshot

ScreenshotPopularna serija »Igra prijestolja» smještena je u izmišljen svijet, ali u najnovijoj epizodi na stolu se, uz uobičajene rekvizite, na dohvat Jona Snowa i Daenerys Targaryen, našla i prepoznatljiva Starbucksova papirnata šalica s plastičnim poklopcem, što je izazvalo pravu buru među obožavateljima.


Izvršna producentica HBO-ova globalnoga hita Bernie Caulfield ispričala se obožavateljima. »Ne mogu vjerovati«, rekla je u intervjuu za VNCY radio iz New Yorka, »naši rekviziteri i scenografi koncentrirani su tisuću posto«.


»Ispričavamo se! Westeros je prvo mjesto koje je imalo Starbucks«, dodala je.
Komentirajući nezgodu, HBO je priopćio: »Latte se u epizodi našao pogreškom. Daenerys je naručila biljni čaj«, a na Twitteru se oglasio i Starbucks. »Iskreno, iznenađeni smo što nije naručila Dragon Drink«, napisali su misleći na napitak iz svoje ponude.


Društvene mreže odmah su zasute memovima i šalama o zalutaloj šalici, a na fotografijama dvoraca koji se pojavljuju u seriji našao se i Starbucksov logo.Neki su gledatelji, međutim, pogrešku doživjeli vrlo ozbiljno. »Trebalo im je dvije godine da snime šest epizoda, a onda im ostane Starbucksova šalica na stolu«, ljutito je komentirao jedan gledatelj.

»Igra prijestolja«, adaptacija serije romana Georgea R.R. Martina »Pjesme leda i vatre«, dijelom je snimana i u Hrvatskoj, a osma i završna sezona serije srušila je sve rekorde HBO-a. U SAD-u je prvu epizodu 14. travnja gledalo 38 milijuna ljudi.


Zadnja epizoda serije na programu je 19. svibnja.