Lucifer

Najgledanije serije na streaming platformama: Netflixova priča o vragu prva na ljestvici

P. N.

Foto Erik Voake/FOX

Foto Erik Voake/FOX

Netflix je apsolutno pomeo konkurenciju jer se njegovih devetnaest naslova nalazi na listi. Prošlo je dvanaest mjeseci za streaming platforme tijekom kojih su pokrenute Apple TV+ i Disney+, a Netflix, Hulu i Amazon Prime su nastavili sa serijama od kojih se nismo odvajali. LADBible prenosi da su uz omiljene “Stranger Things”, “Brooklyn Nine-Nine” i “The Handsmaid’s Tale” stigle i nove kao što su  “The Umbrella Academy”, “The Mandalorian” (Baby Yoda, da!) i “The Boys”, a da ne spominjemo i pravu poplavu u maniri “istinitih zločina” koji su preplavili streaming knjižnice.


Ali, kada je riječ o seriji koja je najviše gledana, onda se nameće Netflixov “Lucifer” čije je snimanje umalo završeno kada je Fox otkazao ovu krimi/SF/komediju/dramu.


“Lucifer” se temelji na Luciferu Morningstaru odnosno vragu (Tom Ellis) kojemu je dosadio život u paklu pa se preselio u Los Angeles. U gradu vodi noćni klub, a zatim postaje savjetnik za losanđelesku policiju.
Serija je tri godine preživljavala na američkoj mreži Fox, a zatim su odustali od nje. Razjarilo je to obožavatelje koji su pokrenuli nebrojene peticije da se serija vratio na male ekrane. Netflix je poslušao, objavio da će peta i posljednja sezona stići na njihovu platformu i nije razočarao. Prema listi časopisa Forbes, ovo je dvadeset serija koje su se najviše gledale na streaming platformama. 


1. Lucifer


2. Stranger Things


3. 13 Reasons Why


4. Money Heist


5. Orange is the New Black


6. The Handmaid’s Tale


7. Sex Education


8. Elite


9. You


10. Chilling Adventures of Sabrina


11. The Umbrella Academy


12. Black Mirror


13. Dark


14. The Punisher


15. Atypical


16. Love, Death & Robots


17. Mindhunter


18. Jessica Jones


19. Big Mouth


20. The Society.


Netflix je apsolutno pomeo konkurenciju jer se njegovih devetnaest naslova nalazi na listi. Jedina “ne Netflixova” serija je “Sluškinjina priča”. Ali, ove je godine agresivno krenuo Disney+ pa nam ostaje vidjeti što će se dogoditi kroz idućih 12 mjeseci.