Dokazani dvojac

Matthew McConaughey u novoj ulozi: S tvorcem serije “True Detective” radi na idućoj uspješnici

P. N.

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Dvojac se prethodno proslavio suradnjom na prvoj sezoni serije "True Detective".Matthew McConaughey i Nic Pizzolatto koji stoji iza popularne “True Detective” ponovno će surađivati na novoj seriji za FX, prenosi LADBible. Par radi na scenariju za seriju “Redeemer” koja je temeljena na debitantskom romanu Patricka Colemana, “The Churchgoer”.  


Dvojac se prethodno proslavio suradnjom na prvoj sezoni serije “True Detective” gdje je McConaughey glumio uz Woodyja Harrelsona. Ovoga će puta utjeloviti bivšeg pastora koji odustaje od svog poziva da bi bio zaštitar.Njegova potraga za nestalom ženom iz Teksasa, vratit će ga u vlastitu prošlost i otkriti kriminalnu teoriju zavjere koja ide iznad njegovog opisa posla.


“Uzbuđen sam zbog ponovne suradnje s Matthewom i zahvalan te oduševljen što imam priliku stvoriti novu seriju za Fox 21 i FX”, kazao je Pizzolatto.
S obzirom na to da je “True Detective” bio nominiran za dvanaest nagrada Emmy te osvojio njih pet, dvojac je na dobrom putu da ponovno predstavi nešto genijalno.


 “Od trenutka kada smo pogledali ‘True Detective’, umirali smo od želje za radom s Nicom. Činjenica da ćemo ovo raditi zajedno s braćom iz FXP-a je najbolji mogući scenarij.


Mislim da ne postoji puno autora u gradu koji pišu jednakom snagom i emocijama kao Nic. Zato smo više no uzbuđeno zbog njegovog projekta s Matthewom, što je veliki prioritet za obje kompanije”, kazao je predsjednik televizijskog studija Fox 21, Bert Salke.