Priča o humanosti i hrabrosti

Lenox Hill: Dokumentarni serijal o kirurzima newyorške bolnice na koji je nemoguće ostati ravnodušan

Dijana Ljubanović

Lenox Hill/YouTube Screenshot

Lenox Hill/YouTube Screenshot

Premijera dokuserijala na Netflix stiže danas (10. lipnja 2020.)Dokumentarni serijal od osam epizoda, nabijen emocijama priča priču liječnika iz poznate newyorške bolnice Lenox Hill. Njihovo balansiranje između privatnog života i životnog poziva, kao da se prelijeva na gledatelja i uvlači ga u stvarnost koja je prepuna uspona i padova, suočavanja sa smrću, izazova i uzbuđenja.


Stvarni ljudi i njihovi stvarni životi intenzivno se uvlače pod kožu i kroz realan način, bez uljepšavanja, ovaj dokumentarac daje uvid u svakodnevicu liječnika.


I sami priznaju koliko je pritisak ponekad težak, ali ne odustaju jer sve je to vrijedno borbe, što daje lijepu i motivirajuću poruku javnosti. Jurnjava, trud i požrtvovnost, ono je što se preslikava iz kadra u kadar pa je nemoguće ostati ravnodušan na ovu priču koja je zasad prikazana tek kroz upečatljivu najavu.
Još jedna lijepa poruka iz ovog dokumentarca je da se donositelji odluka moraju voditi humanošću i empatijom, a njima su pacijenti na prvom mjestu. Bodrenje, zagrljaji, tople riječi i odlučnost, daju poseban pečat Lenox Hillu.


Premijera prve sezone ovog dokumentarnog serijala – Lenox Hill može se pogledati na Netflixu od danas (10. lipnja 2020.)