House of the Dragon

Iz HBO-a potvrdili: Dolazi nastavak megapopularne Igre prijestolja

P. N.

Foto Flickr

Foto Flickr

Uz Sapochnika, kao izvršni producenti bit će prisutni i Ryan Condal koji će ujedno biti i scenarist, George R. R. Martin i Vince GerardisIako je završetkom popularne „Igre prijestolja“ završila i jedna era u svijetu televizijskih serija, obožavatelji ove priče ne moraju brinuti oko toga što gledati vikendom navečer. Naime, E!News prenosi kako je HBO naručio spinoff serije koja će biti nazvana „House of the Dragon“.


Za medije je to potvrdio i Casey Bloys, programski predsjednik HBO-a, koji je najavio kako će autor prvih nekoliko epizoda biti Miguel Sapochnik. On je obožavateljima „Igre prijestolja“ već zasigurno poznat jer je režirao jedne od najpopularnijih epizoda serije kao što su „Battle od the Bastards“ i „The Long Night“.


Uz Sapochnika, kao izvršni producenti bit će prisutni i Ryan Condal koji će ujedno biti i scenarist te George R. R. Martin i Vince Gerardis.
– Svijet Igre prijestolja je toliko bogat s pričama te se radujemo dubljem istraživanju Targaryen kuće i prošlosti Westerosa – rekao je Casey Bloys.


„House of the Dragon“ će biti smještena 300 godina prije događaja koji se opisuju u Igri prijestolja, a temelj za seriju je također Martinova knjiga, ovoga puta „Fire & Blood“. Datum početka snimanja serije još nije poznat, kao ni kada bi ona mogla doći na streaming servis, ali producenti su potvrdili kako je trenutno u procesu pisanje epizoda.