Javna televizija

HTV promijenio shemu zbog rata u Ukrajini, uskoro i dokumentarni serijal o Putinu

Hina

HTV idućih dana donosi i niz dokumentarnih filmova na temu Ukrajine i Rusije“Hrvatska radiotelevizija (HRT) je, kao najgledaniji javni medijski servis u regiji i ovom dijelu EU-a, zbog novonastale i aktualne nam globalne ratne i krizne sutuacije s ruskom invazijom na Ukrajinu, već od samog početka rata u Ukrajini, promijenio svoju programsku shemu HTV-a na Prvom i Četvrtom programu HTV-a”, priopćeno je s Prisavlja.


“Odmah, prvoga dana napada Rusije na Ukrajinu, u četvrtak, 24.veljače 2022. počeli smo s izvanrednim emitiranjem emisije pod nazivom “Napad na Ukrajinu”.


Izvanredni program od tog dana traje neprekidno, dan za danom.
U prvim danima na terenu je bila iskusna ratna reporterka Redakcije IMS-ove Vanjske politike, Elizabeta Gojan, sa svojom tročanom reportersko-snimateljsko-tonskom ekipom u Lavovu, u Ukrajini, dok je na mađarsko-ukrajinskoj granici bio reporter Igor Rotim.


U srijedu, 2. ožujka 2022. na ratni teren krenula je i reporterka Ivana Šilović.


“HTV-4  najbolji je izbor za izvanredne događaje poput ovoga. U izvanrednom ‘modu’ emitiranja ostat ćemo sve dok to događaji na terenu budu od nas zahtijevali. Nažalost, ratovi poput ovoga postali su konstanta u suvremenom društvu, uz bitnu razliku da je ovaj put riječ o ratu na području Europe, s takvim tenzijama da nije nemoguće da se pretvori i u globalni sukob s nesagledivim posljedicama”,  rekao je Dražen Miočić, urednik programskog kanala HTV-4.


HTV idućih dana donosi i niz dokumentarnih filmova na temu Ukrajine i Rusije.


Tako u petak, 4. 3. na HTV-1 u 20:10 sati BBC-jev dokumentarni film “Panorama: Putin’s War in Ukraine”,   subotu,  5. 3. na HTV1 u 20:10 sati “Rusija protiv Rusije”, u utorak 8. 3., srijedu 9. 3. i četvrtak 10. 3. u 21 sat  na HTV1 bit će emitiran serijal “Putin: A Russian Spy”.


Glavni urednik svih programskih kanala Bruno Kovačević poručuje:


“Od prvog dana ruskog napada na Ukrajinu, odmah smo reagirali promjenom na našem Četvrtom programu, a od prije nekoliko dana i na našem Prvom programu HTV-a, stavljajući ponajbolje svjetske dokumentarce o rusko-ukrajinskom ratu. Gledateljima želimo, osim promptnih informacija u Vijestima, ponuditi  i dublju sliku uzroka ruske izvazije na Ukrajinu, naglasio je Bruno Kovačević.