Adaptacija kultne novele

George Clooney se vraća na televizijske ekrane serijom ”Kvaka 22”

Hina

Reuters

Reuters

Dvadeset godina nakon što je napustio »Hitnu službu«, George Clooney će se ovaj mjesec vratiti na televiziju s adaptacijom novele Josepha Hellera, »Kvaka 22«, za koju je glumac rekao kako je zbog složenosti idealna za seriju od šest epizoda. Dobitnik Oskara za »Syrianu«, te poznat po filmovima »Gravitacija« i »Odred za baštinu«, Cloony je u»Kvaki 22« glumac, izvršni producent te je režirao dvije epizode tog serijala smještenog u vrijeme Drugog svjetskog rata, o članu američke bombarderske eksadrile koji se bori protiv nadređenih u vojnoj birokraciji.

»Činilo mi se kako je ovo zabavan način da ispričam ovu priču. Teško je ovako kompleksnu priču prikazati dvosatnim filmom«, rekao je Clooney ovaj tjedan na premijeri serije u Los Angelesu.


Hellerova novela iz 1961., adaptirana za film 1970., prati priču američkog pilota Yossariana koji je ogorčen jer vojska konstantno povećava broj misija koje mora odraditi prije nego može napustiti službu.Jedini način da izbjegne misije je da se proglasi ludim, a kako bi to dokazao trebao bi prihvatiti opasnije bombaške misije čime stvara apsurdnu Kvaku 22.Glumac Chistopher Abbott, iz serije »Grešnik«, utjelovio je Yossariana, dok Kyle Chandler iz »Vuka s Wall Streeta« glumi njegovog zapovjednika Cathcarta. Clooney će utjeloviti zapovjednika obuke Scheisskopfa.