Možemo li u finale?

Eurovizija objavila redoslijed na polufinalnim večerima Eurosonga. Evo kad nastupaju Let 3

T.I.

Foto: Franko Kelam

Foto: Franko Kelam

Ostaje da se vidi je li bolje da su favoriti u istoj polufinalnoj večeri s našim predstavnikom koji na kladionicama stoji negdje na sredini i po tom aršinu teško je zaključiti mogu li Let 3 do finalne večeriNa prvoj večeri polufinalnog natjecanje za Pjesmu Eurovizije 9. svibnja u Liverpoolu hrvatski predstavnik Let 3 s kontroverznom pjesmom „Mama ŠČ“ nastupit će u sredini, kao sedmi izvođač večeri i pokušati ostvariti plasman u finale.


Kako stoji na stranici Eurovizije koja je danas objavila, do poretka se nije došlo izvlačenjem, već su tako odredili producenti showa „kako bi napravili najuzbudljivije mogući spektakl“.


Kao što se već zna, od susjednih država, istu večer kad nastupa Let 3, nastupit će i srbijanski predstavnik Luke Black s pjesmom „Samo mi se spava“, ali i očita favoritkinja cijelog natjecanja, švedska predstavnica Loreen. Naime, sve kladionice iz nekog razloga daju veliku prednost njezinoj, prilično generičkoj EDM pjesmi „Tattoo“ koja kao da je ispala s trake za štancanje plesnih hitića Calvina Harrisa. Prvu večer nastupaju predstavnici još tri zemlje kojima kladionice daju puno izgleda; Finska, Izrael i Norveška.Ostaje da se vidi je li bolje da su favoriti u istoj polufinalnoj večeri s našim predstavnikom koji na kladionicama stoji negdje na sredini i po tom aršinu teško je zaključiti mogu li Let 3 do finalne večeri.


Pravila se znaju. U finale ulazi po pet predstavnika iz dva polufinala, gdje će se pridružiti zadanim finalistima, „velikoj petorki“, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Belgiji i Španjolskoj, te domaćinima Velikoj Britaniji i prošlogodišnjim pobjednicima Ukrajincima koji su bili prisiljeni zbog rata domaćinstvo prepustiti Velikoj Britaniji.