Po knjizi Henryja Jamesa

Druga sezona Netflixove hit serije najavljena kao još strašnija

P. N.

Foto Instagram

Foto Instagram

Iako je isprva bilo objavljeno kako drugih sezona neće biti jer je u prvoj radnja razriješena, autori serije odlučili su prekršiti svoje obećanje zbog velikog pritiska obožavatelja koji su jednostavno htjeli nove epizode ove senzacionalne serijeNakon što je serija “The Haunting of Hill House” pošteno uzdrmala ljubitelje hororaca, druga sezona je najavljena od strane autora kao “još strašnija, pogotovo na utrobnoj razini”, prenosi VT. 


Iako je isprva bilo objavljeno kako drugih sezona neće biti jer je u prvoj radnja razriješena, Netflix je odlučio prekršiti svoje obećanje zbog velikog pritiska obožavatelja koji su jednostavno htjeli nove epizode ove senzacionalne serije. Autor serije Mike Flanagan zbog toga je napravio novu sezonu za koju se već zna da je nazvana “The Haunting of Bly Manor”, a inspiracija za scenarij došla je od knjige “Turn of the Screw” Henryja Jamesa. 


– Druga sezona je puno strašnija, pogotovo na utrobnoj razini – rekao je medijima autor serije Mike Flanagan dodavši kako snimanje nove sezone zasad prolazi odlično. 
– Završili smo već trećinu snimanja i stvarno je užitak biti u svijetu Henryja Jamesa. To je drugačija vibracija od Shirley Jackson na temelju čije smo knjige snimili prvu sezonu. “Turn of the Screw” već ima mnogo adaptacija zbog čega smo odlučili u ovoj sezoni unijeti i elemente nekih drugih njegovih knjiga, tako da će to biti jedna nadnaravna knjižnica Henryja Jamesa – dodao je Flanagan. 


Autor je najavio i kako će se nova sezona, kao i prva, osloniti na već isprobanu “old-school” formulu zastrašivanja.


– To je jednostavno DNA ove serije za mene – taj “old-school” pristup duhovima. Zato smo odlučili i u ovoj sezoni vratiti se takvom tipu priče.