"Mayans M.C"

Bila je to jedna od najgledanijih serija prošle godine: Potvrđena i treća sezona drame na motorima

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Po epizodi im gledanost u prosjeku iznosi 4.6 milijuna ljudi. Ususret finalu druge sezone popularne serije “Mayans M.C”, FX potvrđuje da nas čeka i treća sezona, prenosi Deadline. Jedan od kreatora i izvršni producent serije, Eglin James, bit će glavo lice iza treće sezone nakon što je prošlog mjeseca od iste odustao Kurt Sutter.


“Sretni smo što nastavljamo priču moto kluba Mayans s našim partnerima na Foxu 21 i uzbuđeni smo što je Elgin James zaradio šansu da postane njezin showrunner u trećoj sezoni”, kazao je Nick Grad, predsjednik Original Programminga u FX Entertainmentu.


“Kurt Sutter je odabrao Elgina kao svog partnera za seriju, a Elgin je bio ključan za uspjeh iste, oslanjajući se na svoje iskustvo i kreativnu viziju da napravi Mayanse s ovom nevjerojatnom glumačkom postavom, osobljem i kreativnim timom”, dodaje.
Sutter je već javnosti dao do znanja da će sve ostaviti Jamesu. Obožavateljima je na premijeri serije u kolovozu rekao da će odstupiti kako bi Jamesu i njegovom kreativnom timu dozvolio da se sami prilagode, jer nije htio biti “bijeli tip na čelu drame o životu latino motociklističkog kluba”. Sutter je izjavio i da neće napuštati spin-off “Sons of Anarchyja”, ali to se promijenilo kada je zbog istrage Disneyja prošlog mjeseca otpušten.


Nakon što su prošle godine bili najgledanija nova serija (u dobnoj skupini od osamnaest do četrdeset i devet godina), “Mayans M.C.” se snažno vratila s drugom sezonom i trenutno je na šestom mjestu iste ljestvice. Po epizodi im gledanost u prosjeku iznosi 4.6 milijuna ljudi. 


“U Foxu 21, FX Productionsu i FX-u koji su bili spektakularni dom i Mayjansima i Sonsima, veliki je prioritet održati ovu seriju snažnom”, kazao je Foxov predsjednik Bert Salke. 


Treća sezona “Mayansa” nam stiže tijekom jeseni iduće godine.