Pjeva srcem

Trinaestogodišnja “zvjezdica” Ana Bertić snimila spot: ‘Glazba je moj život’

Katina Vrsaljko

Foto: ZL

Foto: ZL

Ana je počela pjevati već s tri godine u zboru, a samostalne nastupe započela je sa šest godina.Ana Bertić, 13-godišnja pjevačica iz Zagreba, polako ali sigurno penje se na zvjezdano nebo, a za pjesmu »Ljetna priča« koju su njeni prijatelji proglasili teen himnom, nedavno je u Zadru snimila spot. Osim što snima pjesme, Ana pleše u Plesnom klubu Plesni kristal te je vrijedna učenica 8. razreda OŠ Miroslava Krleže u Zagrebu.


Pjevati je počela u zboru već s tri godine, a samostalne je nastupe započela već od 6. godine. Sa svojih »malih« 13 godina, već je sudjelovala na 50 festivala. S devet godina osvojila je Grand Prix na Međunarodnom festivalu Mali MEF, a nastupila je i u RTL-ovom talent showu »Zvjezdice«.RTL-ove »Zvjezdice« bile su prekretnica u mojoj pjevačkoj karijeri. Iako sam imala samo 10 godina kada sam stala na tu predivnu scenu, osjetila sam da je to ono što želim raditi cijeli život. Iz »Zvjezdica« nosim predivno iskustvo. Kada bi mi se pružila prilika, vrlo rado bih ponovo bila dio tog ili sličnog show programa, rekla nam je Ana na početku razgovora.


Predivno iskustvo
Dosad je objavila četiri pjesme te nekoliko obrada za koje je snimila i spotove. Prva njena pjesma bila je »Pjevačica«, uslijedile su »Ovdje pripadam«, »Bezbrižno«, a zadnja je »Ljetna priča«. To je Anin prvi ozbiljniji singl koji je objavila najveća diskografska kuća u Hrvatskoj, Croatia Records. U Zadar Ana često dolazi, i ne samo tijekom ljeta, a i Lovre Šare, koji je zaslužan za snimanje i kompletnu videoprodukciju je iz Zadra. Tako nije bilo teško izabrati gdje će Ana snimiti svoju »Ljetnu priču«.– Posebno sam uzbuđena i sretna kada radim na novom projektu. Prvi put u spotu je glumio moj prijatelj Tibor Čubrilo, tako da nam je bilo baš zabavno, snimanje je proteklo opušteno s puno smijeha, te iako je trajalo cijeli dan radi putovanja na razne lokacije, prebrzo je prošlo. Radovali smo se vožnji gliserom na »otok ljubavi«. To su trenuci koje ću sigurno zauvijek pamtiti, kaže Ana. Dodaje da su reakcije publike divne.


Pjeva srcem


– Zaista stižu samo pohvale i na pjesmu i na spot, iznenađena sam zanimanjem medija za ovu pjesmu, a publika je ona zbog koje i nastaju moje pjesme koje pjevam srcem, upravo i samo za njih, rekla je.U budućnosti se Ana planira vokalno usavršavati, uz mentoricu Andreu Rađenović koja joj pruža znanje i veliku podršku.
– Bit će puno novih pjesama na kojima vrijedno radi moj tim autora na čelu s producentom Tihomirom Preradovićem, a koje će, vjerujem, publika zavoljeti i rado slušati. Sljedeće školske godine planiram upisati Privatnu umjetničku gimnaziju i dalje vrijedno raditi na putu prema glazbenom nebu, kaže Ana.Jako je zaposlena ova tinejdžerica, kako uopće sve stiže?– Uz dobru organizaciju, apsolutno sve stignem uskladiti. Tu mi puno pomaže majka koja mi je zaista najveća podrška i oslonac, ali istovremeno i najveći kritičar. Ponekad zna biti teško, pogotovo u vrijeme ispita u školi, kada učim do kasno u noć. Uz svu ljubav prema glazbi, pjevanju i plesu, ipak je škola na prvom mjestu i oduzima mi najviše vremena, govori Ana koja je i među svojim prijateljima poznata po glazbi.


Foto: ZL


Vjerna publika


– Moji prijatelji i vršnjaci znaju da je glazba moj život i njima je prirodno da uz mene ide i pjesma. Velika su mi podrška, obožavaju moje pjesme, ovu zadnju pjesmu »Ljetna priču« proglasili su teen himnom jer je tekst baš prilagođen tinejdžerskoj dobi kada se javljaju prve simpatije i ljubavi. Pjevaju moje pjesme, često se snimaju dok pjevaju i šalju mi da proslijedim na storyju svog Instagram profila na kojem imam oko 20.000 vjernih pratitelja koji prate moj rad i podržavaju me, svakodnevno me obasipaju porukama podrške i pohvalama, govori Ana.Glazba je, kaže, njezin život.– Sada to već mogu sa sigurnošću reći. Uz pjevanje, bavim se i plesom u Plesnom klubu Plesni kristal, a moje prijateljice iz skupine sudjeluju u gotovo svakom mom spotu jer volim pjesmu i spot upotpuniti i dobrom plesnom koreografijom. Za koreografije su zaslužne trenerice Sanja Brebrić i Nina Jagušt. U pjevačkoj karijeri veseli me apsolutno sve, volim pozornicu, svjetla reflektora, volim publiku. Glazba širi radost i pozitivnu energiju među ljude, raduju me nastupi, snimanja, volim kameru, a kamera i publika vole mene, govori kroz smijeh simpatična Ana.


Najveća nagrada


Kaže da joj ovo čime se bavi obogaćuje djetinjstvo.– Moje je djetinjstvo obogaćeno putovanjima, upoznavanjem raznih kultura i ljudi. Upoznala sam i stekla divne prijatelje, a sve to zahvaljujući ljubavi prema glazbi. Svaki nastup i festival je ostavio velik trag u mom životu jer se nakon svakog javljala sve veća volja, želja i ljubav da radim na svom vokalu i scenskom nastupu.


Kada sam bila mlađa, znala sam reći da mi je najdraži nastup onaj na kojem sam pobijedila i osvojila Grand Prix. Danas razmišljam potpuno drukčije – najveća nagrada svakom pjevaču je publika. Ja ću se truditi i raditi na novim pjesmama svim srcem za moju sadašnju publiku i onu koja će me tek upoznati kroz nove pjesme, najavila je ova mala zvijezda velikog sjaja.