HTV2

Sportsko-zabavni reality show iz Opatije: Tridesetorica nogometaša i “Utakmica života”

Marina Kirigin

Na opatijskom im terenu pomažu nogometna legenda Aljoša Asanović i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić.Talent su već pokazali, a sada i svoju borbenost, ustrajnost i sve ono što karakterizira svakog uspješnog sportaša. Od polovice svibnja na opatijskom nogometnom igralištu tridesetorica perspektivnih mladih nogometaša traži svoje bolje sutra, ulaznu kartu za svijet profesionalnog nogometa. Na terenu puštaju »znoj, krv i suze«, treniraju jednom do dva puta dnevno maksimalno fokusirani na cilj – a cilj je biti pobjednik i dobiti jednogodišnji ugovor s Hrvatskim nogometnim klubom Gorica u vrijednosti 120.000 kuna.


Sve to dio je projekta koji nosi naziv »Utakmica života«, a koji predstavlja zabavno sportski TV reality show koji se od ovog tjedna prikazuje na HTV2. Trideset igrača ne čeka nimalo lagan posao jer treba naći rješenje kako izaći kao pobjednik u momčadskom sportu u kojem pobjeđuje ekipa, a ne pojedinac. Da bi pokazali koliko znaju, mogu i brzo uče na opatijskom im terenu pomažu nogometna legenda Aljoša Asanović i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić.

– Ovdje ima dobrih, vrlo zanimljivih igrača. I u ovom showu, ali i u trenutačnoj hrvatskoj stvarnosti, postoji velik broj talentiranih igrača. Ovi koji su stigli u Opatiju prezadovoljni su sveukupnim tretmanom, a ja bih iskoristio ovu priliku da se na gostoprimstvu zahvalim LRH-u, kao jednom od glavnih sponzora projekta, za smještaj koji je perfektan kao i pohvalim osoblje koje je na najvišem nivou – rekao je Asanović za jučerašnjeg intenzivnog treninga koji se odvijao na igralištu NK Opatija pod »svjetlima reflektora« – pred kamerama uprtim u mlade igrače.


Ivan Rukavina, idejni začetnik projekta, objasnio je kako je na ovaj sportsko-zabavni show bilo prijavljeno 869 kandidata, kako je prva selekcija napravljena u Velikoj Gorici kada je izabrano svega njih 100, a za kamp u Opatiji, koji je startao 17. svibnja, potom njih 30.– Članovi stožera i kandidati izuzetno su zadovoljni smještajem u opatijskom hotelu Ambasador, samim gradom, ambijentom i prijemom koji je vrhunski. Dečki marljivo treniraju, odigrali su utakmicu s NK Draga te pobijedili. Sada već ulazimo u novi krug kada sužavamo broj igrača. Do sljedeće, finalne utakmice na popisu će ostati samo dvadeset i dvojica, odnosno najboljih jedanaestorica počet će utakmicu s U-20 reprezentacijom Hrvatske koja je zakazana za 2. lipnja. Iz te jedanaestorke bit će izabran najbolji kandidat za ugovor s HNK-om Gorica – rekao je Rukavina navodeći kako se show prikazuje u prime time terminu (20.05) na HTV2.