Slavljenički koncert na Ljetnoj pozornici

Tomislav Bralić i klapa Intrade: Izvanredne pjesme i izvedbe rastjerale su kišne oblake

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: SERGEJ DRECHSLER

Foto: SERGEJ DRECHSLER

»Da vidimo ruke gori«, pozvao je Tomislav Bralić i pozdravio Opatiju bajnu. »Uživajte, veselite se i pivajte s nama«, rekao je. »Po svom guštu ćemo navigavat’ kroz ovaj koncert«, najavio je i započeo nezaboravan spektakl glazbe i emocija u magičnom ambijentu Ljetne pozornicePrvi dan kolovoza bio je prilično nestabilan, pa su se vremenske prilike kretale od sunčanih razdoblja, do kiše i vjetra i to je zadalo dosta problema svima koji su s nestrpljenjem očekivali hoće li se koncert Tomislava Bralića i klape Intrade u Opatiji održati ili ne. Nakon što su prošle godine, održavši prvi koncert nakon lockdowna, oduševili opatijsku publiku na Ljetnoj pozornici koja je poželjela da se vrate i ove godine, želje su se ostvarile.


Koncert za pamćenje


Kiša je zaprijetila i natjerala publiku pod kišobrane, a zaklon je morao potražiti i sam premijer Andrej Plenković koji je u odličnom raspoloženju došao na koncert. »Neće pasti nego par kapi«, prognozirao je premijer. I doista, kiša je posustala i omogućila još jedan koncert za pamćenje na emocijama nabijenoj Ljetnoj pozornici.


Iz klape Intrade su se ispričali publici na malom kašnjenju zbog padalina i zahvalili svima na dolasku, te poručili kako će svaki čas započeti s izvedbom. Andrej Plenković je još dodao i kako je jako zadovoljan što se ovaj odličan koncert u Opatiji uspio organizirati i zatim se prepustio večeri dalmatinske pisme.

Klapa koja ime nosi prema zbirci pjesama Ljube Stipišića, posljednjih godina zasigurno se ubraja među najpopularnije domaće izvođače čiji jedinstveni koncertni spektakli pune sportske dvorane i stadione. Kontinuirano nastupaju po Europi, a na prošlogodišnjim turnejama, produženim zbog velikog interesa publike, oduševili su Ameriku, Kanadu i Australiju nastupajući u prestižnim dvoranama najvećih gradova gdje inače nastupaju svjetske glazbene zvijezde.


Premijer Andrej Plenković sa kćeri Milom u razgovoru s našom novinarkom, Foto: SERGEJ DRECHSLER


Bez COVID-potvrda


Još jednom su u potpunosti osvojili sinoć i opatijsku publiku, te u godini u kojoj obilježavaju značajan jubilej, 35. godinu postojanja, u magičnom ambijentu Ljetne pozornice priredili nezaboravan spektakl glazbe i emocija. Program je održan u skladu s epidemiološkim pravilima i za njega nije bila potrebna COVID-potvrda, a u publici su uz brojne obožavatelje ove klape koja donosi duh Dalmacije na svojim koncertima, bila viđena i mnoga poznata lica. Inače, posjetiteljima se na ulazu mjerila temperatura, a trebalo je i dezinficirati ruke. U prvim godinama svog djelovanja Tomislav Bralić i Klapa Intrade redovito su nastupali na omiškom Festivalu dalmatinskih klapa te su nekoliko puta bili nagrađivani. Svojim koncertima, a potvrdilo se to i jučer pred punim gledalištem, pokazuju zavidnu razinu glazbene zrelosti kroz široku lepezu interpretativnih dohvata.


Koncert je održan pred punim gledalištem, Foto: SERGEJ DRECHSLER


Ovacije publike


U posljednjih nekoliko godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije dalmatinske pjesme njihovog člana Tomislava Bralića i klape u cijelosti, dobivaju laskava priznanja i nagrade.Najveća jučerašnja priznanja bile su im ovacije iz redova gledališta koje je i samo sudjelovalo u koncertu, uključujući se u izvođenje najomiljenijih pjesama koje bezrezervno povezuju i obogaćuju one koji su spremni u njima uživati. »Da vidimo ruke gori«, pozvao je Tomislav Bralić i pozdravio Opatiju bajnu. »Uživajte, veselite se i pivajte s nama«, rekao je. »Po svom guštu ćemo navigavat’ kroz ovaj koncert«, najavio je. I tako su izvanredne pjesme i izvedbe rastjerale oblake.


Kiša je nakratko natjerala publiku pod kišobrane, Foto: SERGEJ DRECHSLER