Topla ljetna noć

Tina Vukov i Robert Funčić održali koncert na Gradini: Nastup završili emotivnom pjesmom

Edita Burburan

Foto: ANA KRIŽANEC

Foto: ANA KRIŽANEC

Riječka priča pulsirala s vrha riječkog stražara.Topla ljetna riječka noć na Trsatskoj gradini preksinoć se pretvorila u elegantno glazbeno druženje uz dva glazbena barda, Tinu Vukov i Roberta Funčića. Riječka pjevačica i kantautor održali su zajednički koncert u sklopu programa »Ljeto na Gradini« pod naslovom »Riječka priča«. Ovaj iznimi dvojac koji bilježi dugogodišnju suradnju, predstavio je su svoje zadnje albume: Tina svoj album evergreena »Što me čini sretnom«, a Robert kantautorski album »Dječak – Brod – Čempres«.


Koncert je otvorio Robert pjesmom »Dječak« kojom je i odredio vrlo intimnu notu cijelog koncerta. Šlagerski, ali s puno naboja i savršenom glazbenom izvedbom vrsnih glazbenika koji su pratili dvoje izvođača: Zoran Majstorović (gitara), Bojan Skočilić (kontrabas i bas gitara), Tonči Grabušić (perkusije i bubnjevi). Poseban gost koncerta bio je Robert Justinić koji je izvedbama dodao finu glazbenu nijansu zvukom akustične gitare. Prateći vokali bile su Katarina Jurić i Ana Kučan.Nakon Robertovog glazbenog bloka, mikrofon je preuzela Tina koja je zahvalila publici na velikom odzivu, te kazala kako joj je iznimno drago što se Robert odazvao njezinom pozivu.


FOTO: ANA KRIŽANEC


– Pozvala sam Roberta da napravimo koncert i on je došao. Povijest naše suradnje je duga. Robert je zaslužan i za moj prvi album »Tuga dolazi kasnije«, a sad nastavljamo dalje pjesmom s novog albuma, zaključila je Tina koja je ovim koncertom željela predstaviti publici i autora koji stoji iza njezinih pjesma.
Prisjetimo se da je prvi Tinin album imao čak 6 nominacija za nagradu Porin, od kojih je osvojila dva. Robert Funčić također je vlasnik Porina, a dobitnik je i brojnih drugih nagrada među kojima nagrade grada Rijeke i nagrade HGU-a.


Dvoipolsatni koncert završio je emocionalnim zajedničkim nastupom Tine i Roberta pjesmom »Rijeka, moj svijet«. Baš onako kako je i najavljeno, »Riječka priča« pulsirala je s vrha Trsta, budnog riječkog stražara, dok se grad ispod starih zidina živahnom mirnoćom ljeskao u modrom moru Kvarnera i spremao u san.