Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa

Time100 Talk: Meghan i Harry pokrenuli raspravu na temu sigurnosti na internetu

Portal Novi list

FOTO/Instagram @meghanmarkle_official

FOTO/Instagram @meghanmarkle_official

Princ Harry i Meghan Markle i dalje su stupovi nade i nadahnuća.Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa bili domaćini posebnog izdanja Time100 Talks, gdje su okupili stručnjake, aktiviste, kreatore internetskog sadržaja i novinare – uključujući Alexis Ohanian, Maria Ressa, Tristan Harris, Rachel Cargle, Safiya U. Noble, Renée DiResta i Naj Austin – kako bi razgovarali o potrebi za “suosjećajnijim, sigurnijim i pouzdanijim” digitalnim prostorom.


Osim što su moderirali pregršt razgovora, Harry i Meghan još su jednom razgovarali o složenosti internetskog svijeta. “Osjećam se zaista poražavajuće dok pokušavam shvatiti sve nijanse onoga što se događa na internetu. Sveobuhvatno je i utječe na nas na više aspekata”, objasnila je Meghan.


Harry je zatim dodao: “Naš je posao, posebno tijekom ovih razgovora, natjerati ljude da slušaju stručnjake i objasniti im kako ono što se događa u internetskom svijetu utječe na svijet u cjelini. Nije ograničeno na određene platforme ili određene razgovori na društvenim mrežama. Ovo je globalna kriza: globalna kriza mržnje, globalna kriza dezinformacija i globalna zdravstvena kriza.”


View this post on Instagram

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

U posljednje vrijeme par značajno radi na tome da internetske zajednice učine ljubaznijim i sigurnijim mjestima za ljude. Dok je govorio o tome kako daju prioritet svom zagovaračkom radu, Harry je dodao: “Mislim da je aspekt mentalnog zdravlja ljudima najočitiji. Mislim da je to bila tema razgovora na mnogim platformama, ali i u medijima kao dobro, i ne zaboravimo da su ta mjesta za neke ljude utočište, ali to može biti vrsta odnosa ljubavi i mržnje”, prenosi Popsugar.


“Nadam se da će svi doći do jedne akcije koju će shvatiti da mogu učiniti u svom domu, u svom životu, u svojoj interakciji na internetu, za koju znaju i za koju sada mogu vidjeti da će imati pozitivan učinak na interakciju sa sobom i s drugima “, rekla je Meghan. U međuvremenu, Harry je dodao, “Nadam se da će ljudi doći s osjećajem optimizma, da postoji ogroman broj stručnjaka koji stvarno u ovom području imaju ogromno znanje i koji su proveli istraživanje i dobili statistiku koja prvo dokazuje problem, ali također ima dio rješenja. “