Satan Shoes

Sjećate se tenisica s ljudskom krvi koje je lansirao reper Lil Nas X? E pa, rasprodale su se

S.M.

Foto: YouTube Screenshot

Foto: YouTube Screenshot

"Satan Shoes" su se prodavale za 1.018 dolara, "ukrašene" pentagramom i okrenutim križevimaLil Nas X je u ponedjeljak lansirao svoje kontroverzne tenisice naziva “Satan Shoes”. Model tenisica ima demonske infografike i sadrži kapljicu prave ljudski krvi, a svih 666 parova koje je stavio u prodaju se rasprodalo.


“Pričali ste toliko sra** o njima ovih dana, a rasprodale su se u manje od minute”, napisao je reper na svom Twitter profilu, iako je kasnije pobrisao objavu.


Tenisice su lansirane na krilima njegovog glazbenog videa “Montero (Call Me By Your Name)”, a limitirana kolekcija je nastala u suradnji s kreativnom agencijom MSCHF. U bespućima YouTubea, spominje se da je krv u tenisice stigla od, ni manje ni više, nego zaposlenika spomenute kompanije.
Agencije se sjećamo iz vremena kada su lansirali tenisice “Jesus Shoes” sa svetom vodicom i “Birkinstocks” cipele napravljene od uništenih torbica Hermès.


“Satan Shoes” su se prodavale za 1.018 dolara, “ukrašene” pentagramom i okrenutim križevima, a sa strane su imale natpis “Luka 10:18”, dio iz Biblije s referencom na Sotonu (“A on im reče: ja vidjeh sotonu gdje spade s neba kao munja”).


Dodatno, Lil Nas X u svom novom glazbenom uratku, koji je inspirirao nastanak tenisica, spušta se u pakao na šipci i nudi Sotoni ples u krilu.


Koliko god sve ludo ovo zvučalo, tenisice su se rasprodale.


I da, Nike se ogradio od tenisica rekavši da nemaju veze s tim proizvodom pa su tužili MSCHF zbog povrede autorskih prava te korištenja njihovog loga na tenisicima.