“Još ti mogu biti netko ja”,

Tadej je ne tako davno pobijedio tešku bolest, a sada posvećuje pjesmu svojoj najvećoj ljubavi

S.M.

Foto: Loris Zupanc

Foto: Loris Zupanc

Kako je nedavno priznao, Tadej od tada hrabro korača ispunjenju svojih snovaTalentirani mladić Tadej koji je, ne toliko davno, osvojio srca hrvatske publike predstavivši se nastupom na Zagrebačkom festivalu, ima novi hit! Nakon izrazito teškog razdoblja i izazova koji su se s prošle pandemijske godine nastavili i u ovoj, čini se da je Tadej napokon došao na svoje jer je otpjevao pjesmu, koja je po svemu sudeći kruna njegovog životnog putovanja kroz glazbu.


“Još ti mogu biti netko ja”, iz glazbene radionice provjerenog autorskog tandema bračnog para Buljan, zvukom je vratila Tadeja na njegove glazbene početke kada je svirao harmoniku, a tekstom na davni početak jedne velike ljubavi koja mu je u jednom trenutku spasila život i motivirala ga da preboli tešku bolest.


Podsjetimo, ovaj karizmatični mladić slovenskog podrijetla s hrvatskom adresom, nije imao bezbrižno djetinjstvo. Rođen je s teškom srčanom manom, a u 17-oj godini zajedno sa svojom obitelji donio je jednu od najvećih odluka u svom životu i odlučio riskirati kompliciranu operaciju srca.
Kardiovaskularni kirurzi tada su, na veliku sreću Tadejeve obitelji i prijatelja, ali i svih onih koji će se u budućnosti susresti s njegovom glazbom, odradili izvrstan posao i omogućili mu da nastavi živjeti punim plućima i još ispunjenijim srcem prema onome što najviše voli.


Kako je nedavno priznao, Tadej od tada hrabro korača ispunjenju svojih snova, a pjesmom ‘Još ti mogu biti netko ja’, još jednom je potvrdio da mu je glazba sve u životu”, stoji u priopćenju.


“Ova pjesma za mene ima jako posebnu priču, a želja mi je da se svaki slušatelj u njoj pronađe na neki svoj način. Za nju imam posebno mjesto u srcu i želim je posvetiti svojoj najvećoj ljubavi- glazbi.


Čitav tekst prati moje životno putovanje dok se u glazbi i spotu vraćam na svoje najranije početke kada sam počeo svirati harmoniku. Ta sviračka “faza” bila je kratkog vijeka jer sam tada smatrao da nije dovoljno “cool” instrument”, rekao je Tadej.


Da je harmonika ipak jako “cool” dokazao je tako što ju je strastveno zasvirao u ovom pitoresknom spotu snimanom na bajkovitim morskim lokacijama istarskog Ližnjana i Rovinja pod redateljskom palicom Medvid produkcije.


Duboko vjerujemo da sama glazba itekako dobro zna kakvo posebno mjesto ima u Tadejevom srcu koje je pobijedilo razne nedaće, a nadamo se da će pjesma “Još ti mogu biti netko ja” pronaći mjesto i u srcima brojnih slušatelja koji su već otkrili ili tek trebaju otkriti ogroman talent i glazbu kao životnu ljubav ovog karizmatičnog uspješnog glazbenika.