Royal Albert Hall

Svjetska premijera: Bond je konačno stigao u London, a u Rijeku stiže večeras

Marko Dobrecović

Lashana Lynch, Daniel Craig, Lea Seydoux i Cary Fukunaga, Foto: Reuters

Lashana Lynch, Daniel Craig, Lea Seydoux i Cary Fukunaga, Foto: Reuters

Premijeri koju je »krstila« londonska kiša nazočila je filmska ekipa predvođena Danielom Craigom koji je za ovu prigodu odjenuo ružičasti blazerNakon osamnaest mjeseci odgode uzrokovane pandemijom, u londonskom Royal Albert Hallu održana je premijera novog filma o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu, Jamesu Bondu, »Za smrt nema vremena« Ovo je dvadeset i peti film iz bondovske franšize te peti, ujedno i posljednji, u kojem je ulogu odigrao Daniel Craig.


Raskošna premijera i crveni tepih kojim su prošetale filmske zvijezde i okrunjene glave, odnosno članovi kraljevske obitelji princ Charles i Camilla, te princ William i vojvotkinja Kate, privukli su veliku pažnju javnosti. Daniel Craig za oproštajnu je premijeru odjenuo ružičasti sako, koji je diljem svijeta izazvao veliko zanimanje, te crne hlače koje je upotpunio crnom »leptirkom«. Craigu je društvo pravila dvadesetdevetogodišnja kći Ella.


Osim Craiga, na premijeri je bila kompletna glumačka postava, a najviše su se istakli oskarovac Rami Malek koji u filmu igra glavnog negativca, Lea Seydoux koju je publika već imala prilike gledati u filmovima o Bondu, te akcijske ljepotice Lashana Lynch, Naomi Harris i Ana de Armas. Ponosni su bili i redatelj Cary Joji Fukunaga koji se prvi put našao u ulozi redatelja filma o Jamesu Bondu te scenaristica filma Phoebe Waller Bridge.
Mlada pjevačka zvijezda Billie Eilish otpjevala je naslovnu pjesmu »No time to die«. »Bondomanija« već neko vrijeme vlada Britanijom. Fanovi već više od godine dana željno iščekuju film koji je prvotno trebao biti prikazan u travnju 2020., no nakon nekoliko odgoda, u kina dolazi ovog listopada. U Rijeku Bond dolazi večeras.