FESTIVAL PROŠIRENE STVARNOSTI

Sve je spremno za Remote: Sutra i prekosutra prvo izdanje

Ivana Kocijan

Foto: VJEKOSLAV AZENIĆ

Foto: VJEKOSLAV AZENIĆ

U popratnom je programu izložba fotografija Konrada Lovrenčića te izložba fotografija Kristijana Smoka, a izložbenom dijelu priključuje se i ekipa Graffiti na Gradele i graffiti akcija u NYC SubwayuPrvo izdanje Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti, na rasporedu je ove subote i nedjelje kada će se publici u online izdanju predstaviti osam bendova koje predvode Elemental, Nipplepeople, ABOP i Chui. U maniri pravog festivala priprema se i mnogo dodatnog sadržaja te tri izložbe.Popratni program otvara izložba fotografija Konrada Lovrenčića »Usput uz put«. »Ritam oka ovoga glazbenika prati se nizom usputnih isječaka prostora snimljenih mobitelom, najčešće iz pozicije autoputnika, vozeći se na koncerte ili obiteljske otpočinke. Razvučeni motivi stabala, cestovne rasvjete, arhitekture, dominiraju kadrovima, a pojedini ciklusi rendgenski bilježe stanje društva. Izložbu možete pogledati u subotu u 19.20 i u nedjelju u 20.45.


Uživo iz Mozaika


Izložbenom dijelu priključuje se ekipa Graffiti na Gradele i graffiti akcija u NYC Subwayu. Umjetnici Chez, Sarme, Royal, Rakun i Casino napravili su grafite koji će se postaviti u 3D model podzemne u New Yorku.
Posveta je to grafitima koji su i nastali u podzemnoj željeznici, a ovoga puta će se na virtualnoj izložbi radovi naših grafitera i umjetnika naći na vlakovima i zidovima podzemne. Izložba će biti dostupna oba dana od 20 sati«, navode organizatori. Tu je i izložba fotografija Kristijana Smoka »Wandering Into The Unknown« koja će prikazati radove ovog sjajnog mladog street fotografa koji svojim aparatom bilježi svakodnevne trenutke i život sugrađana. Ona će biti dostupna u subotu u 20.45 te u nedjelju u 19.25 sati.Nakon nastupa svakog benda pojavljivat će se virtualni merch štand PDV-a, jedne od najaktivnijih nezavisnih diskografskih kuća, koja je ujedno i promicatelj kulture vinila.


PDV je i izdavač ABOP-a, kao i službeni merch dućan Elementala. Nakon otvorenja virtualnih vrata od 18 do 19 sati, kao i između nastupa bendova, za glazbu će biti zadužena DJ Babilonska. Podsjetimo, Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, i stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji. Festival je u potpunosti live, uživo sviraju bendovi u zagrebačkom studiju Mozaik grupe i uživo se radi stream kompletnog festivala. Remote je zamišljen kroz dvije žanrovsko različite večeri, u subotu i nedjelju.


Jedinstveno iskustvo


Svake večeri u festival će se moći ući od 18 sati, a nastupi počinju u 19 sati. Za svakog izvođača bit će dizajniran poseban 3D prostor, a kao na pravom koncertu, dizajneri rasvjete i videa upravljat će video i light elementima na sceni.Nositelj Remotea je Umjetnička organizacija Elemental koja od 2015. godine djeluje i pod imenom 383records, a nastala je kao logičan razvoj glazbene skupine Elemental čiji su članovi aktivni u brojnim drugim glazbenim sastavima i projektima. Partneri na projektu su Promo logistika, Mozaik grupa, OOO Booking i After Records.


Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.


Organizatori ističu kako ovaj projekt nije zamjena za live doživljaj, nego jedno potpuno novo iskustvo, puno više od samog streaminga i potpuno novi kanal, kako za koncerte i festivale, tako i za inovativne načine promocije.


Publici će Remote festival biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.


Ulaznice je moguće kupiti na web-stranici entrio.hr, a cijena im je 50 kn (jednodnevna) i 60 kn (dvodnevna).


Satnica nastupa

Subotnji program otvara Mi Vida u 19, slijedi Chui u 19.35, Nipplepeople u 20.15 te ABOP u 21 sat. U nedjelju u 19 nastupa Elemental, Mixed Up Mary počinje u 19.40, Mašinko u 20.15, a Eleven u 21 sat.