Martinska u Šibeniku

Poseban naziv za 18. Seasplash festival: Sutra počinje Seasplash Corona Dance Festival!

Ivana Kocijan

Foto: iStock

Foto: iStock

"Prilagodili smo se svim naputcima Nacionalnog stožera", poručuju organizatori.Na lokaciji Martinska u Šibeniku u drugoj sezoni glazbenih događanja održat će se šest festivala, a prvi od njih je  Seasplash koji počinje sutra, najavljeno je na konferenciji za novinare ispred kluba Azimut u Šibeniku.


– Martinska je prošle godine ispunila sve ciljeve. Kroz sve festivale prošlo je oko 15 tisuća ljudi, a ove godine očekujemo 20 posto veću posjećenost. Prilagodili smo se svim naputcima Nacionalnog stožera.


Svi posjetitelji bit će evidentirani, instalirat ćemo dezinfekcijske punktove, a osoblje će imati zaštitne maske i rukavice, rekao je Vedran Meniga, kreativni direktor Pozitivnog ritma, zagrebačkog promotora i glavnog inicijatora festivala na Martinskoj, šumovitoj lokaciji na desnoj strani kanala sv. Ante.
Festivali na Martinskoj bit će održani pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika.


– Županija s velikim zadovoljstvom podržava ovaj projekt koji definitivno ima budućnost.


Koronavirus nije zaustavio turizam pa neće ni festivale, rekao je župan Goran Pauk, dok je šibenski dogradonačelnik Paško Rakić dodao:
– Raduje me što će Martinska i ove godine biti okupljalište ljubitelja glazbe. To je lokacija s najboljim pogledom na grad.


Grad Šibenik osigurao je i redovnu noćnu brodsku liniju na relaciji Šibenik – Martinska.


Događanja na Martinskoj počinju u četvrtak, 16. srpnja, kada starta Seasplash festival (16. – 19. srpnja). Nakon toga slijede ŠI gitarijada (25. srpnja), Slurp! festival (31. srpnja i 1. kolovoza), Membrain festival (7. i 8. kolovoza), Blast festival (14. i 15. kolovoza) te Martinska Punk Festival (21. i 22. kolovoza).


Ovoljetnu sezonu na Martinskoj otvara Seasplash festival koji slavi punoljetnost.


– Zbog poznatih okolnosti prilagodili smo se i line-upom i imenom. Većinu programa, uz nekolicinu stranih gostiju, će izvesti domaće snage, kao što su Egoless, Billain, Kandžija, Filip Motovunski i niz imena koje je Seasplash u ovih 18 godina iznjedrio, njegujući scenu bass glazbe. Unatoč ovakvoj situaciji kada se većina događanja širom zemlje otkazuje, Seasplash se uspijeva održati i nadamo se da se i iduće godine vraćamo na ovu lijepu lokaciju, rekao je Danijel Sikora iz Seasplash festivala