Morski prasac

Sutra glazbene radionice uz Arakne trio

Ivana Kocijan

Program je organiziran uz sufinanciranje iz javnih potreba u kulturi Grada Rijeke.Sutra s početkom u 14 sati u Morskom prascu bit će održane Glazbene radionice, interaktivno edukacijsko-koncertno događanje tijekom kojeg glazbenici sviraju, pričaju o glazbi koju izvode te komuniciraju s publikom.


U programu će sudjelovati Arakne trio, sastav koji kombinira tradicionalnu glazbu juga Italije s improvizacijom, a čine ga: Alberto Sergi – vokal, tamburello, Aleksander Ipavec – harmonika, Zoran Majstorović – gitara, oud. »Pjesme i plesovi kao što su tarantelle, tammuriate, pizziche, stornelli i serenate dobivaju novi okvir unutar kojeg se isprepleće sve ono što dolazi iz tradicijskog načina sviranja i pjevanja te glazbe i improvizacijskog pristupa koji nalazimo na granici između jazza i slobodne improvizacije«, poručuju.


Program je organiziran uz sufinanciranje iz javnih potreba u kulturi Grada Rijeke. Ulaz je slobodan uz ograničeni broj posjetitelja. Događanje je organizirano uz poštovanje preporuka HZJZ-a za sprečavanje zaraze bolešću COVID19.
Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, sudionici i posjetitelji pozvani su na poštovanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski.