Je li moguće?

Šuška se o remakeu 8. sezone popularne serije Game of Thrones

Portal Novi list

FOTO/Screenshot

FOTO/Screenshot

Nagovještava li HBO činjenicu da je u tijeku remake osme sezone ili finale serije?Prošle su gotovo dvije godine otkako je finale serije Igre prijestolja razočarao veliku većinu obožavatelja, no mnogi od njih se još uvijek nadaju da bi HBO mogao pružiti kraj kakav zaslužuju. Sve je započelo kada je HBO objavio novi (reprizni) trailer za osmu i posljednju sezonu emisije, prikazujući trenutke iz sezone koji su obožavatelje ostavili presretnima i bijesnima. Ne samo da je recap trailer podsjetio obožavatelje na to kako je osma sezona mogla biti sjajna, već je i obnovio pozive za HBO da prepravi GOT-ovu posljednju sezonu. Službeni GOT nalog objavio je na Twitteru “Zima dolazi”, navodeći mnoge da vjeruju kako bi HBO napokon mogao popustiti zahtjevima obožavatelja.


Ideja da se Kit Harrington i Emilia Clarke okupe na nekoliko ponovnih snimanja kako bi popravili svoj kraj ne čini se baš pretjeranom. Doduše, prerada bilo kojeg dijela Osme sezone Igre prijestolja bila bi vrlo različita situacija od Snyder Cuta koja je prvenstveno bila sastavljena od prethodno snimljenih kadrova i obnavljala je izvornu viziju redatelja Zacka Snydera. Glumačka ekipa i ekipa GOT-a ne samo da su prešli na druge projekte, već HBO  radi na Targaryen, House of Dragons. Osim toga, pokušaj da se svi ponovno okupe bio bi i težak i skup. Pa opet, znamo da su i neki glumci bili razočarani završetkom emisije te bi ih se moglo potaknuti da se vrate, prenosi Popsugar.


Pa nagovještava li HBO činjenicu da je u tijeku remake osme sezone ili finale serije? Nažalost, čini se da nije tako. Game of Thrones ove godine slavi 10. godišnjicu, a novi trailer i tweetovi vjerojatno su samo način da se pobudi uzbuđenje povodom desete obljetnice serije. Ipak, nisu sve nade izgubljene jer su autoru Georgeu R. R. Martinu preostale dvije knjige koje treba završiti na kojoj se temelji Igra prijestolja. Eventualni završetak vjerojatno će se razlikovati od onoga što je viđeno na ekranu i mogao bi zahtijevati izradu potpuno nove serije.