Nehumana modna industrija

Supermodelu zamijenili fotografiju uz intervju: “Ovo se ne bi dogodilo bijelkinji”

P. N.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

"S člankom su objavili veliku fotografiju uz koju piše da sam to ja, ali radi se o drugoj crnoj djevojci. Ne samo da se osjećam osobno uvrijeđeno, već imam i osjećaj da je cijela moja rasa također uvrijeđena"Australijska manekenka obrušila se na časopis koji je uz objavu njezinog intervjua stavio fotografije druge manekenke. Da stvar bude bolja, u intervjuu je govorila o rasi i izbjeglicama.


Supermodel Adut Akech, porijeklom iz Južnog Sudana, prozvala je magazin Who zbog pogreške, opisujući incident kao “nepoštivanje”. Bila je ushićena zbog intervjua sve dok nije vidjela da je umjesto njezine fotografije stavljena fotografija Flavije Lazarus.


“S člankom su objavili veliku fotografiju uz koju piše da sam to ja, ali radi se o drugoj crnoj djevojci. Ne samo da se osjećam osobno uvrijeđeno, već imam i osjećaj da je cijela moja rasa također uvrijeđena”, kazala je Adut.
“To pokazuje da su ljudi velike neznalice i uskogrudni jer misle da svaka crna djevojka ili narod Afrike izgleda isto”, dodala je.19-godišnjakinja navodi da je miješanje fotografija u osnovi pobijedilo cjelokupnu svrhu njezinog intervjua. “Osjećam se kao da se to ne bi dogodilo bijelom modelu”, kazala je.


“Nažalost, agencija koja je dogovorila naš razgovor s Adut nam je poslala pogrešnu fotografiju”, kazali su iz magazina Who, prenosi britanski Mirror.


Adut ističe kako ovo nije prvi takav slučaj jer su je već nazivali imenom drugih djevojaka tijekom karijere. Poručila je ljudima iz industrije da je takvo postupanje prema ljudima nedopustivo i da moraju ispraviti takvo ponašanje.