Top 40

Stranger Things fenomen: Metallica nakon 14. godina ponovno osvaja ljestvice

Anja Pavlović

foto: Reuters

foto: Reuters

Pjesma Metallice doživljava preporod nakon pojavljivanja u hit seriji.Serija Stranger Things ruši sve rekorde gledanosti, a postala je i pravi fenomen kad je u pitanju oživljavanje karijera poznatih faca iz osamdesetih.


Prvo su Kate Bush doveli na naslovnice, a čini se kako je sad i Metallica došla na red.


Legende metala u usponu su sa svojom još legendarnijom pjesmom “Master of Puppets“, koja je dobila nova krila otkako je lik iz serije Eddie Munson izveo gitaristički solo u četvrtoj sezoni.

Naslovna pjesma za njihov treći album iz 1986., “Master of Puppets” dospjela je na 47. mjesto službene U.K. ljestvice singlova nakon prvog pojavljivanja. A na temelju podataka o prodaji i streamingu iz prvih 48 sati, i dalje je u porastu.


Ovaj rast omogućit će članovima Kuće slavnih 20. pojavljivanje u U.K. Top 40, a prvo u posljednjih 14 godina. Posljednji singl u vrhu ljestvica bio je “The Day That Never Comes” iz 2008., koji je zauzeo 19. mjesto.


Kate Bush je zahvaljujući seriji Stranger Things srušila tri rekorda, kad je pjesma “Running Up That Hill” dosegla broj 1 na službenoj ljestvici singlova, gotovo 37 godina nakon objavljivanja, piše Billboard.