"Blonde"

Stiže biopic o Marilyn Monroe. Zabranjen je za mlađe od 18

S.M.

Marilyn Monroe u filmu "Niagara", Foto: Arhiva

Marilyn Monroe u filmu "Niagara", Foto: Arhiva

Očekuje se istraživanje i nekih kontroverznih tema u filmu.Netflixov nadolazeći film o Marilyn Monroe, “Blonde”,, najnoviji je holivudski biopic koji nastavlja niz životnih priča slavnih osoba na velikim ekranima, nakon serijala o Pameli Anderson i Tommyju Leeju na Huluu i filma o Madonni koji se iščekuje s nestrpljenjem.


Film o najpoznatijoj plavuši na svijetu ujedno će označiti i prvi Netflixov film za odrasle. Prema dosadašnjim šuškanjima, uključuje prilično realne scene seksa pa je zabranjen za mlađe od 18, a prema kritičarima koji su među prvima vidjeli rane faze filma, očekuje se istraživanje i nekih kontroverznih tema u filmu.


Netflix još nije objavio najavu za film niti prve fotografije sa snimanja, ali neki detalji su već poznati.
Znamo tako da će Marilyn Monroe utjeloviti kubanska glumica Ana De Armas  kojoj će se pridružiti Bobby Cannavale i Adrien Brody u ulozi merlinkinih muževa.


Majku poznate holivudske dive i glumice utjelovit će Julianne Nicholson.


Film je adaptacija fiktivne povijesne novele autorice Joyce Carol Oats koja je kronološki prikazala život Marilyn Monroe.


Knjiga pokriva njezine brakove, afere i teorije o njezinom navodnom ubojstvu.


No, umjesto da se smatra ikakvom vrstom biografije, knjiga se smatra ponovnim zamišljanjem nečijeg života uz kreativnost i fantaziju pa od Netflixovog filma možemo očekivati svašta.


Scenarist i redatelj je Andrew Dominik, a producenti su Dede Gardner, Jeremy Kleiner i Brad Pitt kao koproducent, piše Glamour.