Energična DJ-ica

Sonja Moonear zvijezda je We Still Dance Festivala

Ivana Kocijan

FOTO/PRESS

FOTO/PRESS

Techno kraljica dolazi na PagZvijezda svjetske techno scene Švicarka Sonja Moonear zvijezda je novog hrvatskog festivala We Still Dance, koji će se na Zrću na otoku Pagu održavati od 19. do 23. kolovoza. Ova energična DJ-ica hrvatskoj je publici vrlo dobro poznata, a njezini se nastupi na Sonus festivalu i danas s veseljem prepričavaju. Nakon gotovo dvije godine bit će ovo prvi susret jedne od najpopularnijih DJ-ica današnjice i hrvatske publike.


Rođena među švicarskim Alpama, Sonja se već u četvrtoj godini susrela s klavirom koji je kasnije, uz klasičnu glazbu, i studirala na glazbenoj akademiji. Osim studija klasične glazbe, Sonja je bila u potrazi za drugim glazbenim stilovima. Često ispred svog vremena, kao velika obožavateljica Davida Bowieja, u kasnim 80-ima, infiltrirala se u ženevsku i njemačku klupsku scenu te zaronila u vrtlog elektroničke glazbe. Od 2002. godine počela je sudjelovati u sve ambicioznijim projektima te je započela inozemnu karijeru, otputovavši u Tokio. Uskoro su njezine glazbene mikseve puštali od Brazila, Njemačke do Švedske. Njezina suradnja s poznatim DandyJackom iznjedrila je projekt naziva Junction SM koji je i dalje prepoznatljiv u klupskoj elektrosceni.


Iza We Still Dance festivala stoji poznati hrvatski event brand We Love Sound, koji kao organizator stoji iza jednog od najboljih svjetskih festivala – Sonusa i omiljenog zagrebačkog događaja We Love Sound Open Aira. Uz Sonju na We Still Danceu od 19. do 23. kolovoza nastupit će i Andrea Oliva, Seth Troxler, BEC, Luigi Madonna, Enzo Siragusa, tINI, Marko Nastić i Marin Biočić.
Festival se održava uz poštovanje svih epidemioloških preporuka, a svi posjetitelji moraju imati imati EU Digital COVID certifikat ili negativan test. U pretprodaji je samo dozvoljenih tisuću ulaznica. Festival će se održati u klubovima Papaya, Noa i Kalypso. Ulaznice su u prodaji putem stranice https://we-love-sound.com/we-still-dance, dok za nekoliko dana započinje i prodaja dnevnih ulaznica u sustavu Entrio.hr i na samom ulazu.