ČAbba

Snimljen spot za pobjedničku pjesmu MIK-a 2021.

Ivana Kocijan

Foto Kvarner Wines

Foto Kvarner Wines

Pjesma je po svemu sudeći već ''zaživjela'' u narodu, a sada kada ima i svoje videoizdanje, srce nam je k'o kuća, poručuje Mauro StarajPod pokroviteljstvom Udruženja Kvarner Wines snimljen je spot za pobjedničku pjesmu “Da bimo i k’ letu” ovogodišnjeg Festivala Melodije Istre i Kvarnera koju izvode Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj, popularno prozvani “ČAbba”.


Riječi i glazbu napisao je Robert Pilepić, a aranžman Mauro Staraj. Spot je snimljen u kastavskoj “peknjici” i u vinariji Plovanić, a u spotu se pojavljuju vina članova Udruženja Vina Kvarnera.


– Pjesma i dobro vino fenomenalno idu jedno uz drugo, pa se to još jednom pokazalo kao dobitna kombinacija. Naša pobjednička pjesma s MIK-a spoj je svih generacija glazbenika koji njeguju našu domaću besedu i ”sve ča je naše”, a s mnogim vinarima smo i privatno prijatelji, pa mi je drago da smo spojili ugodno s korisnim i da će za sva vremena ostati zabilježeni krasni trenuci koje smo proveli zajedno snimajući ovaj videospot.
Pjesma je po svemu sudeći već ”zaživjela” u narodu, a sada kada ima i svoje videoizdanje, srce nam je k’o kuća. Duletov legendarni ”Stojadin” glavna je zvijezda ovog videospota, a ja sam zahvalan što imamo tu sreću da ljubav prema mnogim stvarima koje volimo možemo stopiti u jedno.


Dobro društvo, pjesma i dobra kapljica – kud ćeš više? Hvala vinarima i sponzorima, Igoru Modriću i Robertu Kalčiću iza kamere i svima koji su pridonijeli da ovo bude jedan divan dan. Vjerujem da je ovo tek početak jedne divne suradnje. Da bimo i kletu digli bukaletu kvarnerskog vina! Živjeli!” rekao je Mauro Staraj.


Tajnik Udruženja Kvarner Wines Žarko Stilin rekao je kako je cilj udruživanja vinara s Kvarnera promocija vina, autohtonih sorti i podizanje svijesti o kulturi stola, a ovakav način promocije, uz pjevnu i veselu pjesmu, sjajna je prilika za približavanje kvarnerskih vina publici Istre i Kvarnera.


– Hvala svim sponzorima i podupirateljima na razumijevanju i pomoći bez kojih ovo ne bi bilo moguće. I još sto let da bimo dizali bukalete pune kvarnerskog vina. Živjeli!, rekao je