I dalje najbogatiji

Zarade mrtvih zvijezda: Koliko je Michael Jackson zaradio nakon smrti, većina ne može zaraditi u nekoliko života

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Drugi na listi je Elvis Presley koji je između listopada 2017. i 2018. godine zaradio deset puta manje, oko 31 milijun funti. Zarada je to od glazbenih prava, karti za Graceland i novi zabavni kompleks Elvis Presley's Memphis.Šestu godinu za redom Michael Jackson nosi titulu zvijezde koja je najviše zaradila u protekloj godini, a koja je – mrtva. Prošlogodišnja zarada kralja popa procijenjena je na nevjerojatnih 313 milijuna funti, prenosi Forbes.


Rezultat je to prodaja dijela prava u diskografskoj kući EMI, televizijskog specijala Michael Jackson‘s Halloween, i novog ugovora sa Sonyjem.


Od smrti uslijed predoziranja 2009. godine Jackson je zaradio ukupno više od 1,8 milijardi funti.
Drugi na listi je Elvis Presley koji je između listopada 2017. i 2018. godine zaradio deset puta manje, oko 31 milijun funti. Zarada je to od glazbenih prava, karti za Graceland i novi zabavni kompleks Elvis Presley’s Memphis.


Na trećem mjestu nalazi se golfer Arnold Palmer s 27 milijuna funti, crtač Charles Schulz četvrti je s milijun funti na računu manje, a pjevač Bob Marley zauzima peto mjesto s 18 milijuna funti.


Nakon Authora Dr Seussa (12 milijuna funti) i Hugha Hefnera (11,7 milijuna funti), nalazi se prva žena na listi – glumica Marilyn Monroe koja se vratila među top deset sa zaradom od 11 milijuna funti.


Slijede glazbene zvijezde Prince (10 milijuna funti) i John Lennon (9 milijuna funti), nedavno preminuli 20-godišnji reper XXXTentacion stigao je na 11 mjesto sa zaradom od 8.5 milijuna funti.


S obzirom na popularnost filma Bohemian Rhapsody o legendarnom Freddieju Mercuryju, pitanje je hoće li iduće godine doći do pomaka na ovoj neobično morbidnoj listi i u njegovu slučaju.