The Undoing

Vijećnici ne žele da im snimanje ometa mir: Odbili HBO i Hollywood, stanovnici ostali praznih džepova

Portal Novilist.hr

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Vijećnik je rekao da ga brine buka zbog noćnih snimanja, a nije mu dobro sjela niti novčana ponuda.Hugh Grant i Nicole Kidman su zaustavljeni sa snimanjem mini – serije na otoku Shelter. Produkcija serije u režiji HBO-a htjela je snimiti seriju „The Undoing“ ali naletjeli su na „mrzovoljna lica“, kako prenosi Page Six.


Skaut za lokacije, Linda Perkins, poslala je gradskom vijeću zahtjev za dozvolom za snimanje u trajanju od tri dana, ali vijećnici baš i nisu bili oduševljeni.


„Jedini tko joj je poželio srdačnu dobrodošlicu bio je Gary Gerth, gradski nadzornik koji je rekao da su uzbuđeni. Ostali su se brinuli oko buke koja će nastati zbog scene s helikopterom, ali i da će snimanje kasno navečer poremetiti stanovnike“, kaže izvor za Page Six.
HBO je trebao starinsku ljetnu kućici i nadao se snimanju scene s helikopterom koja uključuje uhićenje.


FOTO/Nicole Kidman, Wikimedia Commons


FOTO/Nicole Kidman, Wikimedia CommonsHelikopter bi letio iznad otoka, ali ne bi sletio. Perkins kaže da bi na otoku Shelter radilo između osamdeset i sto članova glumačke ekipe i osoblja, a planirali su smještaj u lokalnim hotelima i restoranima.


Jim Colligan (vijećnik) kaže da ga je brinula „buka kasnonoćnih snimanja“, a naknadu od 15 tisuća dolara za snimanje, nazvao je „arhaičnom“.


Dodao je da zna kakav je to kaos, s obzirom na to da mu je kćer u filmskoj industriji. Nekoliko dana kasnije, Colligan je rekao: „Nisu nas odabrali. Nisu nas željeli“.


FOTO/Hugh Grant, Wikimedia Commons


FOTO/Hugh Grant, Wikimedia CommonsNetko je od lokalnog stanovništva progovorio za Page Six. „Vijećnici su napravili pravu zbrku oko snimanja, a mogli su lokalcima dati velike novce za smještaj i hranu. Ljudi su naživcirani“.


Dok u Rijeci nemamo problema s odbijanjem dozvola pa trenutno svjedočimo snimanju serije “Kula tmine” , glumci i HBO su na kraju snimanje preselili na drugu lokaciju.