Popularni show

U subotu prva epizoda “Zvijezde pjevaju”: Doznajte što vas čeka u emisiji

Ana Braškić

Osmu sezonu otvorit će Krešimir Sučević Međeral i Ivana Kindl, a zatvoriti Ella Dvornik i Goran Bošković. U prvoj emisiji parovi pjevaju ili pop ili baladuOd ove subote na Prvom programu HRT-a u 20.05 sati počinje nova, osma sezona popularnog showa »Zvijezde pjevaju«.


Show se vraća nakon pet godina stanke na ekrane Hrvatske radiotelevizije, a riječ je o BBC-ijevom formatu u kojemu pjevači »uče« poznate osobe, zvijezde, nastupati i pjevati. Osmu sezonu otvorit će Krešimir Sučević Međeral i Ivana Kindl, a odmah iza njih nastupit će Ashley Colburn i Bojan Jambrošić. Treći na redu bit će najmlađi natjecatelji – Thara Thaller i Dino Jelusić, a slijede Krešimir Macan i Antonia Šerić. Peti po redu bit će Frano Ridjan i Žanamari Lalić, slijede Katarina Strahinić i Pero Galić, Borko Perić i Jelena Radan, a prvu epizodu iz koje nitko neće ispasti zatvorit će nastup Elle Dvornik i Gorana Boškovića.


Njihove će nastupe od ove sezone ocijeniti novi žiri u kojem su Danijela Martinović, Miroslav Škoro, Mirela Priselac Remi i Valentina Fijačko Kobić. Voditelji su jedini ostali isti – Barbara Kolar i Duško Ćurlić. U prvoj emisiji parovi pjevaju ili pop ili baladu, a u drugoj će se okušati u soulu odnosno swingu.
Podsjetimo, u svakoj se emisiji parovi natječu u izvedbi pjesama određenog žanra, nakon čega dobivaju ocjene žirija. Tim ocjenama kasnije se pridodaju glasovi publike, a počevši od druge emisije, par s najmanje bodova ispada i tako sve do finala, kada se za titulu pobjednika bore dva najbolja para. Najsretniji gledatelj od druge emisije osvaja po 10 tisuća kuna, dok u završnoj emisiji može osvojiti čak 40 tisuća kuna.