Kriosauna

Tajni režim Cristiana Ronalda: Isklesane mišiće duguje rigoroznim tretmanima i neobičnom ciklusu spavanja

P. N.

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Njegova rutina ne uključuje osam sati uzastopnog snaNogometaš Cristiano Ronaldo (34) ozbiljno shvaća prehranu i vježbanje, a LADBible prenosi da dnevno odspava pet puta po devedeset minuta. 


Juventusov napadač dnevno pojede šest obroka, s razmakom od tri do četiri sata kako bi pomogao svom ubrzanom metabolizmu. Prehrana mu se sastoji od cjelovitih žitarica, svježeg voća i proteina koje pronalazimo u ribi. Njegov je uvjet da hrana koju jede uvijek mora biti svježa i nikada smrznuta.


LADBible prenosi da za doručak jede sir, šunku, nemasni jogurt, voće i avokado tost. Izbjegava crveno meso i bilo koju vrstu gaziranih pića. Piletinu smatra magičnom hranom jer je bogata proteinima, a siromašna masnim tvarima. 


A onda je tu i spavanje. Njegova rutina ne uključuje osam sati uzastopnog sna već ima manje odmore od devedeset minuta koje “raširi” tijekom dana. Čini se da njegov tajni režim djeluje jer je prošle godine nakon testiranja zaključeno da mu fizičko stanje nalikuje osobi od dvadeset i tri godine.
Osim zdrave prehrane i spavanja, njegovo je tajno oružje i plivanje pa kada god stigne, nalazi se u bazenu. Nakon plivanja, koristi kupke koje pružaju različite temperature za stimulaciju mišića, a zatim ide u kriosaunu. To je vrlo popularan tretman kratkotrajnog izlaganja ekstremno niskim temperaturama (-110°C do – 190°C) 


Navodno je ugradio i vlastitu kriosaunu još 2013. godine nakon što je čuo da ovaj tretman odlično djeluje na nogometaša Francka Riberyja. Ideja tretmana je praktički zavarati vlastito tijelo da umire, pojačavajući njegov sustav preživljavanja tijekom kojeg ispušta mnoštvo endorfina.