Negativne kritike

Strasti se ne smiruju: Poznate osobe protiv ideje da pokojni James Dean “glumi” u novom filmu

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Među prvima su se oglasili Chris Evans i Elijah Wood.Nakon “angažmana” pokojnog glumca Jamesa Deana koji bi trebao glumiti u ratnoj drami iz doba Vijetnama, “Finding Jack”, mnoge su poznate osobe napale ovu ideju. Unatoč tome što je glumac preminuo prije više od šest desetljeća, “Magic City Film” će ga “uskrsnuti” za ovu ulogu koristeći CGI tehnologiju, stvarne snimke i fotografije, prenosi Page Six.


Mnoga velika imena su javno izjavila svoje zgražanje idejom. Među prvima se oglasio Chris Evans: “Siguran sam da bi bio oduševljen. Ovo je grozno. Možda nam računalo može naslikati novog Picassa. Ili napisati nekoliko novih hitova Johna Lennona. Potpuni nedostatak razumijevanja u ovom slučaju je sramotan”, napisao je Evans. 


S njime se složila i zvijezda “Gospodara prstenova”, Elijah Wood koji je objavio Evansov tweet i dodao: “NE. Ovo se ne bi trebalo dogoditi”.
Glumac Dylan Sprouse se također obrušio na ovu ideju, pišući da je CMG Worldwide zapravo pronašao “novi način pljačkanja grobova mrtvih legendi” te zarađivanja na istome.Pored glumaca, mnogi su korisnici društvenih mreža izrazili svoje zgražanje ovom idejom.


“Samo zato što se nešto može napraviti, ne znači da bi se i trebalo napraviti”, “Isto mislim. Ovo je toliko nepošteno prema njemu. Nitko ne bi trebao manipulirati njegovom slikom i umetnuti ga u ulovu za koju ne zna. Ovo je strašna ideja” i “Pustite ga da počiva u miru”, samo su neki od komentara ogorčene javnosti koji se mogu pročitati na Twitteru.